Najbolji i najgori filmovi u 2019. godini

Najbolji i najgori filmovi u 2019. godini

Iza nas je još jedna uzbudljiva godina na velikom filmskom platnu. U kino dvoranama diljem svijeta izmijenilo se na tisuće filmova – neki od njih su nas nasmijali, neki rasplakali, neki pokrenuli rasprave, a neki ostavili ravnodušnima ili čak razočaranima.

Kraj godine savršeni je trenutak da se osvrnemo na godinu unatrag i prisjetimo najboljih filmova i, po posljednji put, onih najgorih. Jedan od najvećih i najutjecajnijih filmskih kritičara danas, Peter Travers na svojem je YouTube kanalu Popcorn with Peter Travers podijelio svoju listu. Koje je filmove filmski kritičar američkog izdanja časopisa Rolling Stone istaknuo kao najbolje, a koji su se filmovi našli na listi najgorih u 2019. godini?

Lista najboljih filmova Petera Traversa nije donijela velika iznenađenja. Na njoj su se našli filmski naslovi o kojima se ove godine najviše pričalo i koji su, gotovo jednoglasno, osvojili i kritiku i publiku. Među velikih sedam 2019. godine našli su Joker, Marriage Story, Once Upon a Time in Hollywood i najnoviji redatelja Martina Scorsesea, The Irishman.

Iako smo ove godine imali prilike uživati u odličnim filmovima kako u kino dvoranama, tako i na Netflixu, 2019. godini nije nedostajalo loših filmova. Među najgorim filmovima godine, Peter Travers je istaknuo filmove od kojih je, s obzirom na talent ljudi koji su na njima radili, očekivao mnogo više – Gemini Men, The Lion King i X-Men: Dark Phoenix .

U nastavku donosimo top sedam najboljih i top 3 najgora filma ove godine, te YouTube video u kojem možete pogledati zašto je baš njih Peter Travers odabrao kao svoje favorite, odnosno stavio na listu najgorih.

Najbolji filmovi u 2019.

7. Joker

6. 1917

5. Little Women

4. Marriage Story

3. Parasite

2. Once Upon a Time in Hollywood

1. The Irishman

Najgori filmovi u 2019.

3. Gemini Man

2. X-Men: Dark Phoenix

1. The Lion King

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori