Najbolji filmovi godine dosad koje odmah možete gledati online

Najbolji filmovi godine dosad koje
odmah možete gledati online

Mnogima je od nas itekako nedostajalo kino proteklih mjeseci. Hollywoodska produkcija također je stavljena na čekanje pa se lista filmova koje bismo inače dosad imali značajno skratila.

Ipak, u 2020. godini pristiglo nam je nekoliko izvrsnih novih naslova i to sasvim različitih žanrova. Izdvojili smo najbolje filmove godine dosad koje odmah možete gledati online na streaming servisima dostupnim u Hrvatskoj!

My Octopus Teacher

Dirljivi dokumentarac jedan je od najljepših filmskih ostvarenja koje možete pogledati trenutno online. Izazvao oduševljenje među publikom, ali i kritičarima pričom o jedinstvenom, atipičnom prijateljstvu čovjeka i životinje. Točnije, čovjeka i hobotnice koja tijekom vremena razvija duboko povjerenje u čovjeka zbog čega on mijenja perspektivu na cijeli život i prirodu.

The Half of it

Jedno od najvećih filmskih iznenađenja ove godine je Netflixovih ‘The Half of It.’ Redateljica Alice Wu vratila nam je najbolje od teen filmova uz odličan twist i divne likove. U fokusu su stereotipni sportaš Paul i štreberica Ellie koju on ‘zapošljava’ da mu pomogne osvojiti popularnu djevojku iz škole. Međutim, njihovo neobično prijateljstvo dodatno se komplicira kad Ellie shvaća da i ona razvija osjećaje za istu djevojku.

Bad Education

U travnju je na HBO GO-u izašao film ‘Bad Education’ u kojem glavne uloge tumače genijalni Hugh Jackman i oskarovka Alison Janney. Film prati priču nadzornika prestižne škole Franka Tassonea koji mora smisliti suludi plan kako bi zataškao troškove i pronevjeru novca epskih razmjera. Crna komedija temelji se na stvarnim događajima o najvećoj prevari u javnoj školi u američkoj povijesti.

Crip Camp

Jedan od najboljih filmova ove godine je upravo dokumentarac s Netflixa. ‘Crip Camp’ je smješten u rane 70-e godine kad su se tinejdžeri s invaliditetom morali nositi s izolacijom i čestom diskriminacijom. Rupa u takvoj svakodnevici bio je kamp Jened, kamp za osobe s invaliditetom gdje su mogli igrati ljetne sportove, proživjeti teen afere i raditi sve tipično za tinejdžere. Kamp je inspirirao i brojne pokrete za jednaka prava osoba s invaliditetom.

The Vast of Night

‘The Vast of Night’ izašao je prije tek dva tjedna na Amazon Prime Video, a o njemu američki mediji ne prestaju brujiti. Prvijenac redatelja Andrewa Pattersona sci-fi je triler koji je smješten u 50-e godine prošloga stoljeća tijekom jedne noći u New Mexicu. Film prati razvoj događanja nakon što mlada tehničarka Fay i radio DJ Everett otkriju neobičnu audio frekvenciju koja će promijeniti budućnost njihovog grada.

Lost Girls

U ožujku je na Netflix stigla drama ‘Lost Girls’ s oskarovkom Amy Ryan u glavnoj ulozi. Film prati Mari (Ryan) čija 24-godišnja kći netragom nestaje jedne noći. Mari se odlučuje potpuno dati u potragu za istinom, ali na tom se putu mora suočiti s pitanjima o tome tko je zapravo njezina kći, preispitati njihov odnos i uvidjeti policijsku nepravdu. Pokušava pratiti zadnje stope svoje kćeri, a to ju dovodi do ogromnih otkrića koja prisile policiju i medije da počnu kopati po desecima neriješenih umorstva.

Tigertail

Američka drama ‘Tigertail’ stigla je na Netflix u travnju i to bez pretjerane promocije kao što je to bio slučaj s filmom ‘The Half of It.’ Radi se o drami koja prati nekoliko generacija, a počinje s prikazom siromašnog dječaka Pin-Juija i njegove obitelji u Huweiju. Upoznaje djevojku iz bogate obitelji s kojom provodi par godina, a zatim potpuno gube kontakt. Međutim, nakon nekog vremena ponovno se spajaju, a Pin-Jui nađe se na putu u Ameriku u nadi za boljim životnim uvjetima.

Selah and the Spades

Krajem travnja na Amazon Prime Video izašao je film ‘Selah and the Spades.’ Radnja prati elitnu školu u Pennsylvaniji koju predvodi pet različitih grupa. Sedamnaestogodišnja Selah Summers na čelu je najdominantnije grupe koja, između ostalog, opskrbljuje učenike drogama i alkoholom. Tenzije između grupa rastu, a Selahina najbolja prijateljica gubi fokus zbog simpatije pa Selah odlučuje potražiti novu desnu ruku zbog koje se stvari dodatno kompliciraju.

Uncorked

U svom dnevnik gledanja na Netflixu svakako uvrstite i film ‘Uncorked.’ Prati Elijahu, mladog muškarca koji zbog ljubavi prema vinarstvu odlazi u elitnu školu kako bi postao sommelier. No, kako bi taj san ispunio mora prvo posložiti stvari sa svojim ocem koji od njega očekuje da preuzme obiteljski biznis. Dok su svi rastrgani između ljubavnih i obiteljskih veza, dolazi do tragedija koja će ih prisiliti da uspore životni tempo i suoče se sami sa sobom.

Ako ste raspoloženi za TV maraton, pogledajte najbolje serije koje bingeamo u lipnju!

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori