Ovaj mjesec bingeamo: Lipanj donosi finale popularnih serija, ali i neke nove cool naslove

Ovaj mjesec bingeamo: Lipanj donosi finale popularnih serija, ali i neke nove cool naslove

Ušli smo u lipanj koji nam ujedno signalizira toplije dane, a uskoro i samo ljeto. One vikende koje ćemo provesti kod kuće, a ne u prirodi ili na nekom izletu, ispunit ćemo izvrsnim serijama koje stižu na streaming servise. Svibanj je bio izuzetno zanimljiv za ljubitelje bingeanja. Primjerice, oduševila nas je serija ‘White Lines’, a razočarao ‘Hollywood’ Ryana Murphyja.

Od odličnih novih drama preko intrigantnih horor naslova i finalnih epizoda obožavanih hitova – izdvojili smo nove serije u lipnju koje ćemo odmah izbingeati.

Space Force

Samim koncem svibnja izaša je TV poslastica za sve one koji su obožavali gledati ‘The Office’. Riječ je o novoj Netflix Original komediji zbog koje je Netflix regrutirao Stevea Carrella i Grega Danielsa. Njih dvojica autori su ove nove serije, koja će na radnome mjestu pratiti šestu veliku diviziju vojske SAD-a, one koja se bavi ‘misijama u svemiru’ i ‘zaštitom satelita od napada’. Serija ovim sadržajem svakako ismijava i predsjednika Trumpa koji je svojevremeno najavio formiranje svemirske divizije u sklopu oružanih snaga SAD-a. Osim Stevea Carrella, glumački postav čine i John Malkovich, Ben Schwartz, Lisa Kudrow, Dana Silvers, Tawny Newsome, Jimmy O.Yan, Alex Sparrow i mnoga druga imena koja jedva čekamo vidjeti u ovoj novoj TV seriji.

Curon

Talijanska produkcija bit će u središtu pažnje ovaj mjesec na Netflixu jer 10. lipnja stiže horor serija ‘Curon.’ Serija prati ženu i njezinu djecu blizance koji se 17 godina nakon tragičnog događaja vraćaju u Curon. Od samog početka neobično sumorna atmosfera vlada gradom, a uskoro postaje jasno da je grad uklet i da zvonjava starog zvonika ne sluti dobro. Na površinu dolaze zakopane tajne, a trailer zaista izgleda obećavajuće.

Hannibal

Uskoro na Netflix stižu i sve sezone proslavljene serije ‘Hannibal’! Psihološka horor-triler serija Bryana Fullera prikazivala se na NBC-ju od 2013. do 2015. godine, a sad ju je napokon otkupio Netflix. Inspirirana likovima iz kultnog romana Thomasa Harrisa (prema čijoj je priči nastao i film ‘Silence of The Lambs), ‘Hannibal’ prati FBI specijalca Willa Grahama i dr. Hannibala Lectera. Prisjetimo se, serija ima sijaset prestižnih nagrada i mnogi se nadaju da su šuškanja o novim sezonama u produkciji Netflixa zaista istinita.

13 Reasons Why

Već 5 lipnja stiže nova i zadnja sezona popularne i kontroverzne serije ’13 Reasons Why.’ Prema traileru koji je nedavno izašao, čini se da će među glavnim pitanjima biti: što se dogodilo Montgomeryju de la Cruzu koji je na kraju treće sezone završio iza rešetaka zbog silovanja? Prisjetimo se, ’13 Reasons Why’ od samog je početka potaknula kontroverze. Dok su je neki kritičari i dio publike hvalili što u fokus stavlja teme poput mentalnog zdravlja, seksualnog zlostavljanja i nasilja, drugi su isto tako kritizirali da serija iste probleme prikazuje u krivom svjetlu.

Dark

Jedna od najvećih Netflixovih senzacija na stranom jeziku je njemačka serija ‘Dark’ koja završava s trećom sezonom. Kompleksna struktura, jeziva atmosfera i neodoljivi vizuali karakteristični su za ovu seriju. Na početku prikazivanja uspoređivali su je s najvećim Netflixovim projektom ‘Stranger Things.‘ ‘Dark’ prati četiri obitelji i paralelne vremenske radnje koje otkrivaju i objašnjavaju misteriozni nestanak djeteta. Finalna sezona stiže 27. lipnja na Netflix.

Queer Eye

Queer Eye’ jedna je od najpozitivnije ocijenjenih Netflixovih reality serija. Slavna petorka, Antoni Porowski, Tan France, Karamo Brown, Bobby Berk i Jonathan Van Ness vraćaju se u petoj sezoni. Svaki je od njih zadužen za jednu vrstu makeovera – bilo da se radi o makeoveru izgleda nekog gosta ili pak lifestylea. Kroz emisiju upoznajemo i živote samih protagonista. Brojni kritičari zaključili su da je upravo ‘Queer Eye’ dokaz da se reality TV može napraviti britko, inteligentno i dirljivo.

Most Beautiful Thing

Brazilska drama smještena u 50-e godine prošloga stoljeća prati Malu, mladu i bogatu ženu koja se seli u Rio de Janeiro kako bi otvorila restoran sa svojim suprugom. Međutim, život joj se preokreće kad shvaća da ju je suprug napustio i sa sobom odnio sav njihov novac. Inače konzervativna i mirna Mala kreće u ostvarenje svog novog sna paralelno s ‘boomom’ bossa nove i otvara klub. Prva sezona dobila je izvrsne kritike i pohvale za radnju, ali i estetiku serije. Vraća se 19. lipnja i jedva čekamo!

I May Destroy You

Provokativna drama koja istražuje pitanje seksualnog pristanka u suvremenom životu izlazi 8. lipnja na HBO GO-u. Smještena u London, gdje je zadovoljstvo samo aplikaciju daleko, priča prati bezbrižnu s grupom sjajnih prijatelja, potencijalnim dečkom kojeg je upoznala na odmoru u Italiji i spisateljskom karijerom u nastajanju. Nakon što je seksualno napadnuta u noćnom klubu, njezin se život nepovratno mijenja i Arabella je prisiljena preispitati sve: karijeru, prijatelje, čak i obitelj. Dok se Arabella bori da se pomiri s onim što se dogodilo, ona započinje put samootkrivanja. Često bolan, katkad smiješan, vodi je do nekih iznenađujućih mjesta – i kontroverznih zaključaka.

Perry Mason

https://www.youtube.com/watch?v=rNATvJMPZaA

G. 1931., Los Angeles. Dok ostatak zemlje 1931. godine grca Velikoj depresiji, Los Angeles cvjeta. Nafta, Olimpijske igre i filmovi bujaju. Međutim, otmica djeteta polazi po zlu. Temeljena na likovima pisca Erlea Stanleyja Gardnera, ova dramska serija prati porijeklo legendarnog američkog fikcijskog kriminalnog branitelja, Perryja Masona. Kad mu slučaj desetljeća padne u krilo, Masonova neumoljiva potraga za istinom otkriva rastrgan grad. U seriji „Perry Mason“ glavne uloge glume Matthew Rhys, John Lithgow, Tatiana Maslany, Juliet Rylance, Chris Chalk i Shea Whigham.

Foto: IMDb, PR

Učitati još
Zatvori