Neki od najboljih filmova 2021. godine koje možete pogledati odmah

Neki od najboljih filmova 2021. godine
koje možete pogledati odmah

Još nas nekoliko mjeseci dijeli od kraja 2021. godine kad će se akumulirati popriličan broj članaka o tome koji su to filmovi obilježili proteklu godinu. Međutim, jesen je stigla pa tako ni filmskih preporuka ne bi trebalo manjkati. Već sad znamo o kojim su se to filmovima raspričali kritičari, ali i publika na društvenim mrežama. Budući da se dodjela Oscara ove godine održala tek u travnju, zasigurno već znate neke od najvećih naslova. Izdvojili smo one koje možete streamati na nekom od streaming servisa i pogledati već narednih dana.

Judas and the Black Messiah

Upečatljiva biografska drama prati Crne pantere u 60-im godinama prošlog stoljeća i nevjerojatan splet događaja koji je doveo do atentata na Freda Hamptona. Daniel Kaluuya koji je i utjelovio revolucionarnog aktivista donio je filmu jedini Oscar, a u istoj je kategoriji bio nominiran njegov kolega iz filma Lakeith Stanfield. Filmska publika i kritičari nahvalili su tempo i napetost radnje, ali najviše je pažnje svakako odnio Kaluuya u ulozi koja će mu, ne sumnjamo, definirati ostatak glumačke karijere. Trenutno se streama na Apple TV-u ili na Amazon Prime Videu.

The White Tiger

Novi-filmovi-na-Netflixu-u-2021-The-White-Tiger

Ovaj film je pravi mali hidden gem na Netflixu. Crna komedija The White Tiger donosi priču o siromašnom indijskom vozaču koji se koristi svakojakim prilikama kako bi se uspeo na društvenoj ljestvici i postao bogataš i tako se oslobodio svojih šefova koji ga koriste kao slugu. U filmu glumi Priyanka Chopra, Adarsh Gourav, Rajkummar Rao uz druge. Roman po kojem je film nastao nagrađen je Booker Prize nagradom 2008. godine, a ove je godine bio nominiran za najbolji adaptirani scenarij.

In The Heights

film In the Heights cover

Novi film Lin-Manuela Mirande punio je medijski prostor ovog ljeta. Prvotno s hvalospjevima, a zatim kritikama. Više o tome pročitajte ovdje, ali mnogi ga još uvijek smatraju jednim od najboljih filmskih ostvarenja godine. Priča nas vodi u ljetne mjesece kad život na ulicama New Yorka poprima novu dimenziju. U fokusu je Usnavi (Anthony Ramos) karizmatični vlasnik male bodege koji štedi svaki ekstra novčić i sanjari o boljoj budućnosti. Međutim, jedan će ga događaj protresti iz te svakodnevice, u pitanje staviti zatvaranje bodege i odlazak u Dominikansku republiku.

Supernova

Stanley Tucci i Colin Firth – sasvim dovoljan razlog zašto se film nalazi na listi najboljih. No, glumačka imena na stranu, ovo je jedna od najboljih romantičnih drama ove godine po mišljenju filmskih kritičara. Tucci i Firth igraju Tuskera i Sama, par koji je zajedno više od dvadeset godina, a sada odlaze na putovanje Engleskom kako bi posjetili obitelj i prijatelje. Međutim, teška terminalna bolest postat će konstantni suputnik ovog para. Iako je posljednjih godina izašao velik broj filmova koji se bave pitanjem smrti partnera, terminalnih bolesti i ljubavi, Supernova donosi nešto drugačije i emotivnije od svih drugih. Trenutno se prikazuje na Hulu servisu, Apple TV-u i Amazonu.

The Dig

The Dig je izašao početkom godine na Netflixu, a ova drama nije na nivou prethodno navedenih, svakako je interesantna i donosi odlične glumce na streaming servis. Bazira se na romanu Johna Prestona koji prikazuje novu perspektivu događa iz 1939. godine i iskopavanja anglosaksonskog groblja Sutton Hoo. Britanska udovica (Mulligan) unajmljuje samoukog arheologa kako bi iskopao i proučio neobične formacije na njezinom posjedu. U filmu glume izvrsni Ralph Fiennes i Carey Mulligan, a pridružuju im se Lily James, Ben Chaplin, Johnny Flynn i drugi.

Barb & Star Go to Vista Del Mar

Što očekivati od Kristen Wiig i Annie Malumo nego nešto u stilu Barb and Star Go to Vista Del Mar? Ovo je filmski odabir za sve one koji su željni prave, lude, apsurdne američke komedije uz koju će se, bez sumnje, dobro nasmijati. Film prati dugogodišnje prijateljice Barb i Star koje odluče prvi put u životu napustiti svoj mali ruralni gradić i otići u avanturu života. Rezultat je bizarno otkačena priča o prijateljstvu. Daleko od svih prethodnih filmskih prijedloga, od ovog filma ne očekujte drugo doli čiste zabave i upravo je zato jedna od najsimpatičnijih komedija godine.

Luca

Na listi se našao i animirani naslov Luca. Priča o odrastanju smještena je na talijansku rivijeru, a prati mladog dječaka koji kreće na jedinstvenu ljetnu avanturu na kojoj upoznaje neobičnog novog prijatelja. Vizualno divan film savršen je za cijelu obitelj.

Foto: IMDb, screenshot

Učitati još
Zatvori