Prema IMDb ovo su najbolji božićni filmovi svih vremena
Prema IMDb ovo su najbolji božićni filmovi svih vremena

Prema IMDb ovo su najbolji božićni
filmovi svih vremena

Koji je najbolji božićni film svih vremena? Vjerujem kako svatko od nas ima svog favorita, no mi smo u potrazi za onim najboljim konzultirali online bazu Internet Movie Database. Pred vama je lista deset filmova koji su ostvarili najbolju ocjenu.

najbolji božićni film
Čudo u 34 ulici

Na desetom mjestu liste nalazi se horor komedija Gremlini, dok se na devetom mjestu božićni klasik Elf. Potom slijedi Oscarom nagrađena komedija Čudo u 34. ulici, dok šesto mjesto popisa najboljih božićnih filmova drži komedija Najluđi Božić.

Animirani film o najpoznatijem sobu Djeda Mraza Rudolph zauzima peto mjesto, dok se na četvrtom smjestio ultimativni božićni klasik – Sam u kući. U njemu ćemo na malim ekranima moći uživati i ove godine, a svi podatci su dostupni ovdje.

Sam u kući

Top tri pozicije otvara film Scrooge, najpoznatija filmska interpretacija poznatog djela A Christmas Carol (Božićna priča) američkog književnika Charlesa Dickinsona. Spomenuto djelo bilo je i predložak za božićni film Spirited, a više o njemu možete doznati ovdje.

Drugo mjesto zauzeo je netipičan božićni film, akcijska komedija Umri muški! Godinama traje rasprava treba li ga uopće svrstati u skupinu božićnih filmova, štoviše mnogi smatraju kako je riječ o jednom od najkontroverznijih filmskih pitanja. A ako ste ljubitelji nešto drugačijih božićnih filmova, pronaći ih možete na linku.

Umri muški
divan život

Prvo mjesto IMDb-ove liste najboljih božićnih filmova je zauzeo klasik Divan život, koji se ujedno ubraja i među najbolje filmove svih vremena. Premda danas ima status klasika, zanimljiv je podatak kako je film u vrijeme nastanka vrlo loše prošao na kino-blagajnama.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori