Dok čekamo reboot, prisjetili smo se najboljih epizoda serije ‘Gossip Girl’

Dok čekamo reboot, prisjetili smo se najboljih epizoda serije ‘Gossip Girl’

“Good morning, Upper East Siders”, citat je koji mnogi od nas doslovno mogu čuti dok ga čitaju zahvaljujući seriji ‘Gossip Girl.’ Ona je svojevremeno obilježila cijelu jednu eru prikazujući skandalozne živote bogatih tinejdžera iz elitnog društva New Yorka. Inspirirala je i brojne druge serije, a euforija se ponovno rasplamsala kad je prošle godine objavljeno da stiže reboot serije.

Reboot će pratiti novu grupu bogatih klinaca iz elitnih krugova na Manhattanu, a radnja se nastavlja osam godina nakon što je završio originalan Gossip Girl serijal. Uvelike će se baviti društvenim mrežama i koliko su one promijenile društvenu scenu New Yorka u posljednjih nekoliko godina. Izvršni producenti su Josh Schwartz i Stephanie Savage koji potpisuju i originalnu Gossip Girl, a pridružuje im se i Joshua Safran koji će pisati scenarij i također je sudjelovao u originalnom serijalu.

Dok čekamo novu verziju serije, prisjetili smo se najboljih epizoda ‘Gossip Girl’ s originalnom postavom.

Pilot

Epizoda u kojoj smo prvi put čuli Kristen Bell i slavni citat nezaobilazna je na popisu. U epizodu koja je otvorila seriju upoznali smo sve ključne likove i njihove glavne karakterne crte kao i prvotne međusobne odnose: frenemies dinamika između Serene i Blair, Dana koji se ne uklapa u svijet bogatih tinejdžera, potpuno izgubljenog Natea te problematičnog i nesretnog Chucka. Fokus prve epizode je na Sereninom povratku na Manhattan nakon što misteriozno iščezne iz života svojih prijatelja.

Blair Waldorf Must Pie, S1E09

Znamo da je Thanksgiving uvijek bio važan dio nestvarnog života obitelji na Manhattanu. Prvi nas je put s tim kičem upoznala epizoda ‘Blair Waldorf Must Pie’ u kojoj saznajemo pregršt pozadinskih priča glavnih likova. Od toga kako je obitelj Waldorf nekada bila sretna i preko činjenice da su Lily Van der Woodsen i Rufus Humphrey zaista odrasle verzije Serene i Dana do istine o Danovoj opsesiji zlatnom djevojkom. Prvi put vidimo i kako je počeo raspad Sereninog i Blairinog prijateljstva. Tu su svakako i organizirani suludi domjenci za Thanksgiving i stolovi prepuni hrane za koju nitko ne mari.

Woman on the Verge, S1E17

Na popisu najboljih epizoda iz serijena IMDb-ju iz prve se sezone nalazi samo ‘Woman on the Verge.’ U njoj Serenu sustiže prošlost zbog koje je i napustila srednju školu i misteriozno nestala. U svijet na Upper East Sideu ušla je Georgina i počela ucjenjivati Serenu koja je zbog toga dotaknula dno. U međuvremenu Chuck, Nate i Blair, iako u zategnutim odnosima, odlučuju joj zajedno pomoći.

O Brother, Where Bart Thou?, S2E13

Pogreb u ‘Gossip Girl’ nije bio preplavljen otužnim scenama, već je drama bujala. U jednoj od najboljih epizoda radilo se o sprovodu Chuckovog oca Barta Bassa. Dok se Lilly, primjerice, nije htjela nositi s tugom, Chuck je priredio scenu ispijajući alkohol, a zatim je eksplodirao. Osim toga, u ovoj epizodi otkrivamo i neke nove tajne kao npr. Lillyino tajno dijete.

The Freshman, S3E2

U trećoj sezoni oprostili smo se od stepenica povlaštene srednje škole i priče su se preselile na fakultete. Naravno; svi su likovi završili na nekim od Ivy League fakulteta, a većina ih je upisala popularni New York University. Stavljeni u novu okolinu, naši glavni likovi gube svoj pedigre i društveni položaj na koji su navikli. Queen B je sve samo ne to – štoviše, svi se daleko više interesiraju za Georginu koja joj je sada cimerica i ponovno spremna na dramu. Uz sve to Vanessa ulazi u vezu s mladićem za kojeg se ispostavlja da je Rufusov i Lillyin sin.

Last Tango then Paris, S3E22

Finale treće sezone nalikovalo je gotovo na meksičku sapunicu. Dan i Serena proveli su noć zajedno, Chuck je dao ultimatum Blair, a kad je mislio da ga je odbila utješio se na sasvim krivi način. I to s Jenny koja je također upravo shvatila da nema šanse kod Natea, a petljajući se s Chuckom zauvijek si je upropastila bilo kakvu šansu na Upper East Sideu.

Double Identity, S4E2

Početak četvrte sezone pravi je vertigo. Možda jedan od najčudnovatijih odnosa u seriji je onaj Chucka i Fleur Delacour koja se za njega brinula nakon što je bio upucan i opljačkan u Parizu. Istovremeno Dan je uvjeren da očekuje dijete s Georginom, a iako se ponadamo da će se Chuck i Blair pomiriti, ona u muzeju upoznaje člana monegaške kraljevske obitelji. Stvari ubrzo nakon toga postaju još bizarnije.

G.G., S5E14

Obožavatelji serije zasigurno se sjećaju epizode koja je počela mjuzikl izvedbom glavnih likova u stilu Marilyn Monroe koju je odglumila Serena, dok je Blair utjelovila Audrey Hepburn. Okruživali su ih muškarci iz njihova života, a u zadnjem je trenutku Dan otišao kBlair. Radilo se o Sereninom snu za koji kasnije saznamo da je poprilična metafora. U istoj se epizodi Blair trebala udati za Louisa, monegaškog princa, iako je priznala Chucku da još uvijek nije ravnodušna prema njihovom odnosu. U cijeli se kaos umiješala Georgina, a kad je vjenčanje gotovo propalo, Blair se obratila – Danu.

New York, I Love You XOXO, S6E10

Posljednja epizoda ikad u seriji uz koju smo zaokružili priču o ‘Gossip Girl’ ujedno je i najviše ocjenjena na IMDB-ju. U toj se epizodi izjasnilo niz paralelnih priča, a ključno je bilo vjenčanje Blair i Chucka – trenutak koji su mnogi čekali od samog početka. Isto tako, posljednja epizoda serije otkrila je da je Gossip Girl čitavo vrijeme bio Dan Humphrey, a to je znala i njegova sestra Jenny kad ju je Blair potjerala iz visokog društva. Iako su Dana svi mogli prekrižiti, sasvim nelogično – on je dobio ono što je želio niz godina; ljubav sa Serenom.

Foto: IMDb, Fandom 

Učitati još
Zatvori