Na pozornicu se vraća jedna od najboljih hrvatskih predstava u posljednjih nekoliko godina

Na pozornicu se vraća jedna od najboljih hrvatskih predstava u posljednjih nekoliko godina

Ivana-Bodrožić-Hotel-Zagorje

Prije desetak godina hrvatska spisateljica Ivana Bodrožić objavila je roman Hotel Zagorje koji se emotivnim i pronicljivim osvrtom na temu rata uvrstio među ključne književne naslove hrvatske književnosti. Tik prije pandemije, u veljači 2020., Gavellina je pozornica oživjela ovaj tekst premijerom za javnost, a predstava je ostvarila jednako impresivan uspjeh kao knjiga po kojo je napravljena.

Predstava Hotel Zagorje

Uskoro je proglašena najboljom predstavom u cjelini za 2020. godinu,. redateljica Anica Tomić dobila je priznanje za najbolje redateljsko ostvarenje, dok je predstava proglašena najboljom i na 28. Festivalu glumaca ove godine.

Upravo nas je zato oduševila vijest koju je kazalište Gavella podijelilo: predstava Hotel Zagorje ponovno igra i ako ste ju slučajno propustitli (zbog zatvorenih kazališta usred pandemije pa i potresa), ovo je idealna prilika da nadoknadite. U predstavi igraju Ksenija Pajić, Dijana Vidušin, Bojana Gregorić Vitezović, Perica Martinović, Lana Meniga, Antonija Stanišić Šperanda, Tena Nemet Brankov, Ivana Bolanča i Đorđe Kukuljica. Radnja je smještena u ljeto 1991. godine i završava devet godina kasnije. Temelji se na iskustvu djevojčice koja odlazi iz Vukovara i iza sebe ostavlja roditelje i sve što poznaje. Priča nam približava njezino odrastanje tijekom ratnih godina i temu prognaništva, dok istovremeno ne manjka ostalih životnih trenutaka ispunjenih humorom i drugim dječjim i tinejdžerskim iskustvima.

Iako se kazalište Gavella obnavlja, predstava igra na pozornici Kulturnog centru Travno. Nove izvedbe možete uhvatiti 8.,9. i 10. listopada u 20 sati, a ulaznice su dostupne na blagajni kazališta Gavella ili na njihovoj web stranici.

Foto: Gavella

Učitati još
Zatvori