Na Netflix je stigao true crime dokumentarac “Murder Among the Mormons”

Na Netflix je stigao true crime dokumentarac “Murder Among the Mormons”

Murder-Among-the-Mormons_1

Na Netflix je prije nekoliko dana stigao novi true crime dokumentarac “Murder Among the Mormons”. Dokumentarna serija u tri epizode pokušava rasvijetliti pozadinu tajanstvenog bombaškog napada na mormonsku zajednicu 1985. u Salt Lake Cityju.

Ubojstva koja su šokirala Ameriku

True crime dokumentarci instantno postaju najgledaniji na ovoj streaming platformi, a u svega nekoliko dana i ova je serija dospjela na sam vrh trendinga u Hrvatskoj. Vrhunska prijevara, zločini i nevjerojatan zaplet koji nam donosi kraj koji definitivno nismo očekivali, odličan su recept za vikend binge. Misteriji oko ubojstva u Mormonskoj zajednici koje je šokiralo Ameriku, rasvjetljavaju nam priču oko najvećeg kriminalca koji stoji iza njih. Serijal prodire u dubinu i problematiku ove zajednice, iza čijih se kulisa kriju velike prijevare i strašni zločini.

Murder-Among-the-Mormons_2

Šokantno ubojstvo odjeknulo je Amerikom, točnije Salt Lake Cityjem u državi Utah, sada već davne 1985. godine, kada je serija bombi ubila i teško ozlijedila nekoliko ljudi. Glavno središte bombaškog napada bila je Crkva Isusa Krista svetaca posljednjih dana. Situacija je komplicira kada se u autu treće žrtve pronađene hrpe pisama i dokumenata čiji su sadržaji vrlo lako mogli poljuljati temelje te crkvene zajednice. Dok se stradali Mark Hofmann borio za život, istražitelji su vodili bitku s vremenom kako bi došli do zaključaka i na posljetku otkrili krivca. Sama serija ima neočekivan rasplet i kraj kakvog nitko nije očekivao.

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori