Na Netflix je stigla nova sezona dokumentarne serije koju obožavamo 
Na Netflix je stigla nova sezona dokumentarne serije koju obožavamo 

Na Netflix je stigla nova sezona
dokumentarne serije koju obožavamo 

Dokumentarce volimo iz mnogo razloga, a jedan od njih je definitivno prilika da naučimo nešto novo. Jedna od njih je i definitivno History 101, čiju smo prvu sezonu odbingeali u jednom vikendu čim je izašla, sada već davne, 2020. godine. Osim što na zanimljiv način prikazuje povijest, ova dokumentarna serija infografikama i arhivskim snimkama donosi kratku lekciju iz povijesti o znanstvenim otkrićima, društvenim pokretima i otkrićima koja su promijenila svijet. Nova sezona donosi nove teme, a u svega nekoliko dana ušla je u trending.

History 101, druga sezona

Nakon dvogodišnje pauze, Netflixova serija History 101 vraća se s 10 epizoda o vrlo generalnim, općepoznatim temama kao što su MP3, visokofruktozni kukuruzni sirup i kreditne kartice. U kratkim 20-minutnim epizodama, serija daje kratak uvid u povijest iza ovih svakodnevnih predmeta, gledajući kako su nastali i gdje su sada. Pokušava sažeti kontroverze i prednosti predmeta o kojima se raspravlja. Koncept serije dopušta vam da preskočite prvu sezonu ako ju kojim slučajem niste pogledali. Možete čak preskočiti epizode 2. sezone i pogledati samo onu koja vas zanima. To je gotovo kao da gledate YouTube video, ali s mnogo boljom produkcijom.

Epizode koje prate aktualne trendove

Iako sam naziv serije glasi “History”, ovdje nećete naići na teme iz davne povijesti kako vam se čini na prvu. Teme su pitke, relativno nedavne i dosta mlađih generacija moglo bi se s njima poistovjetiti (što je u konačnici, pretpostavljamo bio i cilj). History 101, druga sezona, odlična je serija za nadolazeće kišne vikende i ušuškavanja u dekicu za sve one koji vole svaki dan naučiti nešto novo.

Foto: Screenshot, Netflix

Učitati još
Zatvori