‘Murderville’ – serija koju vrijedi pogledati ako ste raspoloženi za nešto zabavno i malo drugačije

‘Murderville’ – serija koju vrijedi pogledati ako ste raspoloženi za nešto zabavno i malo drugačije

Tijekom vikenda su mnogi od nas bingeali seriju Inventing Anna o kojoj se raspisala kritika i veliki dio Netflixove publike. Također, nova epizoda serije Euphoria, nakon dramatičnih raspleta u prethodnoj, ostavila je gledatelje na rubu neizvjesnosti. Ako još niste pogledali ove dvije serije, svakako si uzmite vremena i pripremite na roller coaster zapleta i doživljaja jer nećete požaliti.

Međutim, danas smo u sasvim drugom raspoloženju i gleda nam se nešto pitko, prije svega zabavno i malo drugačije. Takvi su se opisi odnosno težnje sjedinile u seriji Murderville, malo drugačije koncipiranoj misterij-komediji koja posljednjih dana mami sve više pažnje, a u njoj glume različita glumačka lica koja, zapravo, ne znaju što će se u pojedinačnoj epizodi dogoditi.

Murderville – žanr krimi komedije na novoj razini

Nedavno smo vam pisali o novom valu popularnosti koji je zahvatio popularni comedy mystery žanr posljednjih godina, štoviše, mjeseci. Upravo se serije ovakvog tipa unatrag godinu, dvije neprestano vrte na trending listama, a vrhunac su dostigle upravo serijom Only Murder in the Building prošle godine. Njihova je formula uspjeha zapravo vrlo jednostavno i sasvim jasna – epizode kratko traju, radnja se brzo razvija, a spaja dva omiljena elementa zbog kojeg uopće konzumirano TV sadržaj – duhovito je i napeto.

Ovdje možete pogledati nekoliko preporuka za serije koje su se nametnule kao najuspješniji primjeri mystery comedy žanra, ali u slučaju da vas intrigira nešto novo – vrijedi dati priliku seriji Murderville koja je izašla ove veljače!

U pitanju je polusatna komedija light karaktera u kojoj pratimo Terryja Seattlea (glumi ga Will Arnett kojeg smo zavoljeli još u seriji Arrested Development), detektiva koji u svakoj epizodi rješava novi zločin. No, u tome nikad nije sam, štoviše, ima nove partnere sa svakim nastavkom, a oni su upravo celebrity gosti koji nemaju scenarij za epizodu u kojoj glume, ne znaju kakav ih zločin očekuje i sami ga moraju razotkriti i doći do logičnog objašnjenja.

Polusatna improvizacija glumaca u otkrivanju misterija

Upravo zbog tog jedinstvenog formata, konkretnije rečeno improvizacije, Murderville ostavlja dojam prank komedije, gotovo realityja, kakve smo često gledali prije desetak godina. Prirodne reakcije glumaca koji znaju scenarij na one koji ne znaju zasigurno će vas nasmijati jer gosti, kao što su Sharon Stone, Kumail Nanjiani, Conan O’Brien, Ken Jeong i Annie Murphy, moraju tražiti tragove, ispitivati svjedoke i dokučiti što se dogodilo bez ikakve pomoći, a to nerijetko izaziva da ostatak ekipe gotovo pukne od smijeha. Na kraju svake epizode, celebrity gosti u Murdervilleu, moraju između tri potencijalna sumnjivca odabrati onoga za kojeg misle da je počinio ubojstvo koje su istraživali tijekom epizode.

Upravo su momenti u kojima glumci, a posebice Will Arnett, izađu iz svog lika zbog smijeha – najbolji, iako serija pokušava to sakriti dobro odrađenom montažom. Nije svaka epizoda u potpunosti improvizirana, ali produkcija je našla dobar balans i zamaglila granicu improviziranog i sceniranog. Tako su scenirani momenti ovdje tek toliko da daju priči i svakom slučaju glavu i rep, dok je ostavljeno dovoljno prostora interpretaciji ‘na licu mjesta.’

Sve u svemu – ako se želite večeras jednostavno dobro zabaviti, opustiti i pogledati nešto malo drugačije od uobičajenog repertoara na streaming servisima – upalite Murderville!

Učitati još
Zatvori