Filmom “U krugu” završava prvi dio zagrebačkog ciklusa festivala Motovun putuje

Filmom “U krugu” završava prvi dio zagrebačkog ciklusa festivala Motovun putuje

Još večeras, na Ljetnoj pozornici kina Tuškanac imate priliku pogledati filmove u sklopu programa ovogodišnjeg Motovun film festivala pod nazivom Motovun putuje.

Film u Krugu redatelja Stephana Komandareva

Nakon što smo ovog vikenda na najljepšem kino na otvorenom u hladu Tuškanačke šume mogli uživati u sjajnim filmskim naslovima u sklopu festivala Motovun putuje, danas lovimo zadnju priliku. Od 21:30 gledat ćemo film “U Krugu” redatelja Stephana Komandareva.

Radnja filma

Noć je u Sofiji. Dok se zemlja priprema za proslavu 30. godišnjice pada Berlinskog zida i promjene režima u Bugarskoj, tri policijske patrole kruže ulicama usnuloga grada. Apsurdne situacije i šaroliki likovi na koje nailaze otkrivaju nam, uz dozu crnog humora, paradokse tranzicijskog društva koje još traga za identitetom. U krugu je drugi dio Komandarevljeve trilogije o krizi suvremenog bugarskog i europskog društva, čiji je prvi dio, Smjerovi, premijerno prikazan u Cannesu. Prije dugometražnog prikazuje se film iz programa Motovunski kratki: Šerbet, srpskog redatelja Nikole Stojanovića. Radnja: Ena i Sale su buntovni, strastveni i mladi. Jedne noći njih dvoje se susreću. Dok pokušavaju shvatiti svoje osjećaje, proganjaju ih strahovi i tereti prošlosti. Na periferiji prljavoga grada kroz agresiju će testirati granice svoje ljubavi.

Motovun putuje

Festival je ove godine u bitno drugačijem izdanju počeo 30. srpnja u Motovunu. Zatim gostovao u Splitu i evo danas još u Zagrebu. Festival je u Dubrovniku od 1. do 7. kolovoza. U Šibeniku 5. kolovoza, u Rijeci od 6. do 8. kolovoza te u Kostreni 10. i 11. kolovoza. Na istarskoj turneji tijekom kolovoza festival gostuje u Vrsaru, Rovinju, Vodnjanu, Balama, Svetvinčenatu i Kaštelir Labinci. Cijeli repertoar filmova prikazat će se u zagrebačkoj Laubi od 26. kolovoza do 6. rujna, a na kraju festivala dodijelit će se nagrade.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori