Netflixove miniserije koje ćete pogledati u jednom dahu
Netflixove miniserije koje ćete pogledati u jednom dahu

Netflixove miniserije koje ćete
pogledati u jednom dahu

Ponekad su miniserije baš ono što nam treba. Zanimljiva priča i činjenica kako ne trebamo živjeti u iščekivanju iduće sezone dobitna su kombinacija. Upravo zato ovaj format danas postaje poprilično zastupljen. Streaming platforme također su se okrenule miniserijama, a mi smo pronašli one najbolje koje su trenutno dostupne na najpopularnijoj streaming platformi, Netflixu.

Unbelievable

Unbelievable je true crime serija u kojoj glavne uloge imaju Toni Colette i Merritt Wever. Temeljena je na članku iz 2015. godine nazvanom An Unbelievable Story of Rape, koji je bio nagrađen i prestižnim Pulitzerom. Riječ je o seriji koja prati priču djevojke koja kaže kako je bila žrtva silovanja, međutim povlači svoju izjavu nakon policijskog ispitivanje. Nedugo nakon toga, pojavi se veoma sličan slučaj. Tada na scenu nastupaju dvije detektivke koje odluče baciti svjetlo na ovaj slučaj i saznati istinu. Serija je bila izuzetno hvaljena zbog svog pristupa u kojem se sva pažnja usmjerava na žrtve i njihovu stranu priče.

Maid

Ova miniserija je napeta od samog početka. Već u prvim scenama vidimo mladu majku koja usred noći uzima svoje dijete i bježi pred nasilnim dečkom. Nakon toga pokušava učiniti sve kako bi njena kćer mogla rasti u sigurnom okruženju. Serija je temeljena na memoarima pod nazivom Maid: Hard Work, Low Pay, and a Mother’s Will to Survive. Glumačka je postava predvođena mladom glumicom Margaret Qualley te njenom majkom Andie MacDowell. U ostalim se ulogama pojavljuju Billy Burke, Nick Robinson, i Anika Noni Rose. Serija je hvaljena od strane kritike, ponajprije zbog fenomenalne glumačke postave.

The Pharmacist

The Pharmacist je serija u četiri nastavka koja je također temeljena na istinitoj priči. Prati obiteljskog čovjeka koji ostaje bez sina u neredima koji su se 1999. godine odvili u New Orleansu, a kako se pokazalo, bili su povezani sa zlouporabom droga. Očajan zbog besmislenog gubitka, on kreće sam istraživati smrt svog sina. U svojoj istrazi veoma brzo otkrije kako je jedan doktor ispisivao ogromne količine recepata za lijekove koji uzrokuju ovisnost. On tada ostavlja svoj posao i kreće u borbu protiv čovjeka za kojeg vjeruje da je djelomično odgovoran za sve što se dogodilo. Serija je pobrala brojne pohvale zbog činjenice da je u središtu priče jedna karizmatična osoba koja se bori protiv nečega što je globalni problem.

Godless

Kada su miniserije u pitanju, jedna od neobičnijih je svakako Godless. Riječ je o vizualno dojmljivom uratku o malom gradiću u američkoj saveznoj državi New Mexico, u kojem gotovo isključivo žive žene. U glavnoj je ulozi Michelle Dockery koja glumi Alice Fletcher, udovicu koja je već davno naučila brinuti sama za sebe. Jeff Daniels glumi odmetnika koji je u stalnom bijegu od ljudi kojima se zamjerio. Ova serija zapravo je western koji je izuzetno hvaljen zbog svoje glumačke postave, kao i realističnog prikaza prošlih vremena. Seriju je režirao Scott Frank, a u ulozi izvršnog producenta našao se Steven Soderbergh.

Wild Wild Country

Ovdje je riječ o dokumentarnoj miniseriji koju se zaista isplati pogledati. Priča prati preseljenje hippie kulta iz Indije u američki Oregon. Ubrzo nakon što stignu na odredište postanu predmet medijske pažnje, pogotovo među najbližim susjedima. Iako je riječ o kultu koji je na prvi pogled nenasilan i njeguje harmoničan suživot, brojne stvari veoma brzo izlaze na vidjelo. U šest epizoda, u trajanju od po sat vremena, autori serije publici predstavljaju jednu od neobičnijih epizoda u američkoj povijesti.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori