Filmski maraton: Matthew McConaughey

Filmski maraton: Matthew McConaughey

Matthew McConaughey jedan od onih glumaca koji je karijeru započeo ulogama ljepotana no vrlo brzo se prometnuo u jednog od najtalentiranijih glumaca Hollywooda. Scenarist, redatelj i glumac – ovog svestranog Teksašanina navikli smo gledati u doista svakakvim izdanjima, no uvijek nas iznova oduševi. Predan rad i nimalo lake uloge kojima se apsolutno posvećuje, razlog su zašto je mega cijenjen i od strane struke i od strane publike. O njegovim starijim ostvarenjima već smo pisali a za danas smo izabrali neke od njegovih najboljih ostvarenja posljednjih godina. Ako tražite inspiraciju za filmsku večer, imate dovoljno razloga da se odlučite na Matthew McConaughey filmski maraton.

Serenity 2019.

Matthew McConaughey i Anne Hathaway u znanstveno-fantastičnoj drami. Napeta priča redatelja Stephena Knighta prati kapetana ribarskog broda koji živi na Karibima. Njegova tajanstvena prošlost počinje ga opsjedati u novoj stvarnosti koja nije onakva kakvom se čini. Jedan od boljih filmova u 2019.

The Gentlemen 2019.

Guy Ritchie okupio je fantastičnu glumačku postavu koju predvodi Matthew McConaughey u ovom fantastičnom krimiću. The Gentleman prati američkog iseljenika Mickeyja Pearsona (McConaughey) koji postaje car profitabilnog biznisa marihuane u Londonu. Dobra priča i odlični likovi a Guy Ritchie je možemo reći, ovim filmom, ponovo na domaćem terenu.

White Boy Rick 2018.

Američki kriminalistički film nastao prema biografiji Ricka Wersheja Jr.-a koji je postao tajni policijski doušnik, a poslije diler droge prije nego što su ga njegovi rukovatelji napustili i osudili na doživotni zatvor. Dirljiva priča o ocu iz radničke klase i njegovu sinu tinejdžeru koji je samo s 14 godina postao doušnik vlasti. Definitivno preporuka.

Gold 2016.

Film se dijelom bazira na istinitoj priči, a prema mnogima, nepravedno je prošao ispod radara kritike i publike. Zanimljiv avanturistički film, koji ponovo pokazuje sav Matthewov talent. Radnja ukratko: istražitelj u potrazi za otkrićem rudnika zlata udružuje se s geologom i započinje putovanje u neistražene džungle Indonezije kako bi pronašao blago.

True Detective 2014.

Matthew McConaughey i Woody Harrelson u maestralnim ulogama zaslužni su za to da smo ovu seriju odbingeali u jednom dahu. Mračna, napeta s konstantnom tjeskobom u zraku. Detektivska serija o serijskom ubojici zapravo je kompletni unutarnji prikaz ličnosti dvoje ljudi koji se bore s unutarnjim i vanjskim demonima. Ovo nije novije ostvarenje sjajnog glumca, ali nismo mogli napraviti Matthew McConaughey filmski maraton bez ovog naslova.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori