Ove subote pravac Maksimir na odličnu glazbeno-filmsku večer

Ove subote pravac Maksimir na odličnu
glazbeno-filmsku večer

U sklopu glazbeno filmskog programa Luftanje uz Mastercard, ove subote na Vidikovcu će se prikazivati odličan glazbeni film Elvisa Presleya, “68 Comeback Special”!

Luftanje predstavlja “68 Comeback Special”

Odjeven u crnu kožu i uz glazbenu pratnju originalne postave svojih glazbenika još iz 50-ih, Elvis Presley svojim je glazbenim nastupom pod imenom “68 Comeback Special” vratio svoj status Kralja rock ’n’ rolla. Film prikazuje specijalni povratnički TV nastup u unplugged formi iz 1968. godine, koji je osmislio sam Elvis, a ove ga subote možete gledati na velikom platnu, na najljepšem proplanku Parka Maksimir – Vidikovcu.

“68 Comeback Special” iznimno je važan događaj za Elvisov život i karijeru. Naime, u to vrijeme Elvisova karijera je stagnirala, što potvrđuje i činjenica da se s pjesmom “Guitar Man”, objavljenom godinu ranije, nije uspio niti plasirati na američki Top-40, a posljednji broj jedan imao je čak šest godina ranije. Tad je njegov menadžer Colonel Parks odlučio organizirati povratnički TV nastup – Elvisov televizijski specijal emitiran je 3. prosinca 1968. pod jednostavnim nazivom “Elvis”. Fanovi i kritičari kasnije su dodali ’68 Comeback Special’ jer je raskošni show premašio sva očekivanja. Bila je to prva Elvisova svirka uživo nakon sedam godina a Kralju se, nakon brojnih pohvala, vratio samopouzdanje.

Zanimljivo je i kako je Elvis Presley bio jako nervozan uoči tog nastupa, što je bilo prilično netipično za njega. “Elvis je rijetko kad bio nervozan”, otkrio je medijima njegov bubnjar D.J. Fontana. “Odsvirali smo nekoliko pjesama i tek onda se opustio. Na kraju je sve ispalo odlično. Ipak je bio dugo van očiju javnosti”, ispričao je Fontana.

Ove godine obilježava se 50 godina od tog odličnog nastupa, a kako to bolje proslaviti nego gledanjem “68 Comeback Speciala” ove subote u Maksimiru. Projekcija počinje u 21h a sam program Luftanja dva sata ranije kad će okupljene koncertom zagrijati Swingersi.

Dan poslije, u nedjelju 19. kolovoza, u sklopu Luftanja i projekcije filmskih klasika, na Vidikovcu se može pogledati odličan američki fantastično-glazbeni film “Čarobnjak iz Oza”.

Foto: Ivo Kosanović, 68 Comeback Special

Učitati još
Zatvori