Lord of the Rings: The Rings of Power – jedna od najiščekivanijih serija godine

Lord of the Rings: The Rings of Power – jedna od najiščekivanijih serija godine

The Lord of the Rings trilogija postala je jedna od najuspješnijih filmskih ekranizacija svih vremena. Ove je godine čak obilježeno punih 20 godina od izlaska prvog filma u režiji Petera Jacksona koji je promijenio tadašnju filmsku industriju.

Sada je najavljeno kako ćemo već krajem ove godine moći uživati u seriji nazvanoj The Lord of the Rings: The Rings of Power, koja će nas vratiti u Middle-Earth i ovaj fantastični svijet autora J. R. R. Tolkiena. Ova se priča, međutim, ne dotiče konkretnih događaja iz originalne trilogije, već nas vraća u daleku prošlost. Riječ je o svojevrsnom prequelu kultnih filmova, smještenom u razdoblje nazvano Second age, dok je originalna radnja smještena u Third Age.

Priča koja je utrla put trilogiji

Sada ćemo napokon moći dobiti uvid u to kako je tekla izrada prstena moći, kojih je napravljeno 20. Tri prstena tada su pripala vilenjacima, sedam patuljcima, devet običnim smrtnicima i jedan Sauronu.

Sada, po prvi puta, na ekrane dolazi priča koja obuhvaća heroje i legende tog razdoblja, kao i povijest Middle-Eartha. Kako autori serije objašnjavaju, riječ je o vremenu otprilike tisuću godina prije onoga u kultnoj trilogiji. Vrijeme je to velike moći pojedinaca, vrijeme kada su kraljevstva rasla i jačala, ali i kada su nastali brojni negativci u cijeloj priči.

Novi likovi i glumačka postava

Sama priča kreće vremenom relativnog mira. Prati skupinu likova, od kojih su neki gledateljima već i poznati, kako se brzo nađu u novoj situaciji, u kojoj se moraju boriti protiv zla koje naglo jača. Od dubina Misty Mountainsa, pa sve do magičnog kraljevstva vilenjaka, ovi likovi su oni koji su utrli put originalnoj trilogiji, naglašavaju autori serije.

The Rings of Power trenutno se snima na Novom Zelandu, mjestu koje je pružilo spektakularne kulise i za originalne filmove. U planu je i druga sezona, a autori su najavili kako će se ona snimati u Londonu. Inače, autori serije su Patrick McKay i John D. Payne. Što se glumačke postave tiče, zna se kako će se u glavnim ulogama pojaviti Nazanin Boniadi, Benjamin Walker, Morfydd Clark, Charles Edwards i brojni drugi. Premijera prve sezone na Amazon primeu najavljena je za rujan ove godine.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori