Ljubavni filmovi koje volimo iako zbog njih svaki put pustimo koju suzu
Ljubavni filmovi koje volimo iako zbog njih svaki put pustimo koju suzu

Ljubavni filmovi koje volimo iako zbog njih
svaki put pustimo koju suzu

Neki filmovi, iako s oznakom romantičnih, ostavljaju gorko-slatki okus nakon gledanja. Ali svejedno ih volimo, štoviše možemo ih iznova gledati koliko god puta treba.

Idealne ljubavi za koje navijate, a koje se nikad ne dogode, kojih se likovi prisjećaju, koje su previše destruktivne da bi preživjele ili su naglo prekinute, ostavljaju mjesta za razmišljanje napretek. Pripremite maramice jer pokoju suzu nećete moći izbjeći ako poslušate današnje filmske prijedloge.

The notebook

Bilježnica (The Notebook)

Naš popis romantičnih filmova započinjemo onim koji već godinama ne silazi s prvog mjesta kada se spomene titula “najboljeg romantičnog filma svih vremena”. Premda su ga mnogi kritičari otpisali u samom startu, film je postao veliki kino hit. Snimljen je prema istoimenoj knjizi Nicholasa Sparksa iz 1996. godine, a kroz desetljeća prati ljubavnu priču Allie i Noaha.

ps i love you

P.S. Volim te (P.S. I Love You)

Iako kroz cijeli film maštamo o ljubavnoj priči kakvu su imali Gerard Butler i Hillary Swank realnost priče je da njega više nema, a ona mora naučiti kako dalje funkcionirati u životu. Priča o polaganom prihvaćanju i slaganju kockica da bi se moglo nastaviti bez izgubljene ljubavi nikoga nije ostavila ravnodušnim.

Romantični film

Tu sam pred tobom (Me Before You)

Od poznate spisateljice Jojo Moyes stiže priča o jednoj neobičnoj ljubavi, djevojke Lou Clark koja prihvaća posao osobne asistentice imućnom Willu Traynoru koji je nedavno ostao paraliziran u prometnoj nesreći. Tu sam pred tobom prati njihovu avanturu, od upoznavanja i preziranja do unikatne ljubavne priče s krajem koji će vas sigurno rasplakati.

The Fault In Our Stars

Krive su zvijezde (The Fault In Our Stars)

Bestseler Johna Greena ekraniziran je 2014. godine i postao apsolutni hit. Priča je to o dvoje tinejdžera koji se upoznaju u grupi potpore za oboljele od raka, a iako je tema vrlo teška od početka, oni svojim osobnostima i duhovitim replikama pokazuju koliko nesavršeno-savršena može biti jedna ljubav.

One Day

Jedan dan (One Day)

Anne Hathaway i Jim Sturgess provedu noć zajedno na faksu, a nakon toga se nastave sretati svake godine na isti datum, uvijek u različitim životnim situacijama. Dok mi navijamo za sretnu ljubavnu priču i sreću do kraja života, kraj će ipak biti drugačiji od onoga što ste zamislili.

Candy

Candy (Candy)

Velika ljubavna priča osuđena na propast bio je polagani odmak Heatha Ledgera od komercijalnih projekata i, iako film nije postigao svjetski uspjeh, prilika da pokaže sav raspon svog talenta. Ovisan o Candy (Abbie Cornish), Dan je ovisan i o heroinu, a zajedno njegujući boemski način života kreiraju ozbiljno nesređenu priču koja je osuđena na propast.

Blue Valentine

Tužna veza (Blue Valentine)

Tužna veza je film o bračnom paru i svim njihovim problemima kroz godine. Neidealizirana veza, odnos koji su odlično portretirali Michelle Williams i Ryan Gosling, sve je samo ne lagana romantična ljubavna priča. Ova drama govori i o stvarnim osjećajima, događajima i prilikama jednog bračnog para i možda je jedna od najljepših ljubavnih priča ikada ispričana.

Duh

Duh (Ghost)

Još jedna priča o ljubavi koja je naglo prekinuta – Demi Moore i Patrick Swayze su bračni par čija idila staje kad Patricka ubiju, no on se vraća kao duh i kao takav nastavlja štititi Demi sve do trenutka kad njegovo vrijeme na Zemlji istekne. Film iz 1990. bio je jedan od najpopularnijih tog doba i zato ga se rado sjećamo

Okajanje

Okajanje (Atonement)

Osim što ovaj film obožavamo zbog kostima Keire Knightley, pamtimo i nemoguću ljubavnu priču za koju smo navijali – između Keire i Jamesa McAvoya. Velika Britanija 30-ih godina i odlična glumačka postava razlog su da film pogledate iako bi vas lako mogao rastužiti.

Foto: Profimedia, imdb

Učitati još
Zatvori