Počinje odbrojavanje do Ljetnih noći Teatra EXIT koje će učiniti ljeto u gradu još boljim

Počinje odbrojavanje do Ljetnih noći Teatra EXIT koje će učiniti ljeto u gradu još boljim

Ljeto u Zagrebu postalo je još bolje: Ovogodišnje XI. Ljetne noći Teatra EXIT u Muzeju za umjetnost i obrt održavaju se u dva bloka: od 5.07. do 2.08. i od 25.8. do 6.09.2020. godine. Unatoč poteškoćama uslijed potresa i koronavirusa, Ljetne noći Teatra EXIT obogatit će kulturnu ponudu tijekom ljeta u Zagrebu i ove, vrlo specifične i već sada povijesne, 2020. godine. 

Pluća

U sklopu ovogodišnjih Ljetnih noći Teatra EXIT odigrat će sveukupno 45 predstava i 23 različita naslova. S obzirom na novonastale okolnosti dio prvobitno planiranog programa u zatvorenim prostorima Muzeja za umjetnost i obrt preseljen je par stotina metara dalje u Studio EXIT u Gundulićevoj 37/1, tako da će u dvorištu Muzeja za umjetnost i obrt biti odigrano 28 predstava, u Studiju EXIT 12, u Teatru EXIT 4 te jedna predstava na novoj sceni Akademije dramske umjetnosti F22 jedna predstava. 

Ljetne noći Teatra EXIT 5. srpnja u 21 sat otvara predstava Međuigre 0 – 24 Zijaha Sokolovića koji će nastupiti i s novom predstavom Lijevo desno glumac

EXIT-ove predstave uz domaće i regionalne hitove

Kako misliš mene nema?!

Osim hit predstava s redovnog repertoara Teatra EXIT kao što su SHAKEspeare na EXit, Ja, tata!, Kako misliš mene nema?!, Njuške, Cabaret – koncert za žlice i gitaruKauboji, Münchhausen  itd., u sklopu manifestacije bit će ponuđeno nekoliko zanimljivih domaćih gostovanja, jedno regionalno gostovanje (Čekaonica) te jedna premijera (Kraljevstvo Moje – za početnike).

Prvi put na ljetnim noćima Teatra EXIT 31. srpnja zagrebačkoj će se publici predstaviti SiTi Teater BTC iz Ljubljane sa svojom hit komedijom Čekaonica. U predstavi igraju velike slovenske zvijezde dviju generacija;  Janez Hočevar Puška i Lado Bizovičar, a režiju potpisuju Dejan Batoćanin i Uroš Fürst (tekst: Nejz Gazvoda, prema ideji redatelja).

Tema predstave je uvijek zanimljiva, intrigantna i bliska svim generacijama – svijet i život nakon smrti. Predstava je oduševila  publiku na festivalu Dani komedije i zauzela drugo mjesto među najboljim komedijama u Sloveniji u 2018. godini.

Od domaćih gostovanja, na Ljetnim noćima Teatra EXIT 29.srpnja bit će izvedena nagrađivana drama Posljednja Freudova seansa, kazališta Planet Art, u režiji Marka Torjanca, koji ujedno i glumi u predstavi uz Franju Dijaka.

Ljetne noći Teatra EXIT 14. srpnja ugostit će i nagrađivanu komediju Dekorater, Kazališne grupe Lectirum, u režiji Nine Kleflin te izvedbi Ksenije Pajić, Ines Bojanić i Gorana Grgića. Uz predstave Posljednja Freudova seansa i Dekorater, zagrebačka će publika 13. srpnja moći pogledati i komediju Samo jedna žena, GALA teatra, u izvedbi Matije Prskalo i režiji Đure Roića. Autori teksta su nobelovac Dario Fo, njegova žena Franca Rame i njihov sin Jacopo Fo.

Gledamo nova glumačka imena i jednu zagrebačku premijeru

I ove godine, već tradicionalno, svoja će umijeća predstaviti mlade glumačke snage s Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu, u ispitnoj predstavi O miševima  i ljudima 11. srpnja, nastaloj pod mentorstvom Krešimira Dolenčića. 

Zagrebačku pretpremijeru (23. srpnja) odnosno premijeru (24. srpnja) na Ljetnim noćima Teatra EXIT imat će komedija Kraljevstvo Moje (za početnike), nastala u produkciji Ludens Teatra i Teatra EXIT. Autor teksta je David Javerbaum, režiju potpisuje Ivan Goran Vitez, a uloge igraju Janko Rakoš, Sven Šestak i Enes Vejzović. Predstava postavlja Boga u središte kao potpuno senzibilno i nesavršeno biće, a stilski najviše podsjeća na formu stand-upa.

Buđenje

Na XI. Ljetnim noćima svoje prve izvedbe nakon premijere (posljednja hrvatska kazališna premijera prije koronavirusa) koja se održala 14. ožujka u Studiju EXIT, imat će i predstava Buđenje, nastala u produkciji Osječkog ljeta kulture i Teatra EXIT. Predstavu je prema tekstu Brad Bircha režirala Aida Bukvić, a uloge tumače Iva Kraljević i Silvio Mumelaš.

Ljeto u Muzeju za umjetnost i obrt i Teatru EXIT

Sve predstave u prvom bloku Ljetnih noći Teatra EXIT (5.7. – 2.8.) počinju u 21h, a u slučaju kiše predstava će se održati pola sata kasnije od najavljenog termina  u Teatru EXIT (Ilica 208) ili će biti određen zamjenski termin u Muzeju za umjetnost i obrt. 

U drugom bloku Ljetnih noći (25.8. do 6.9.) predstave u Teatru EXIT i u Muzeju za umjetnost i obrt počinju u 20h, dok izvedbe u Studiju EXIT ostaju, kao i u prvom bloku, u 21h. Ulaznice su u prodaji na blagajni u Muzeju za umjetnost i obrt (pon – sub: 16:30 do 21:00h, u slučaju predstave nedjeljom blagajna radi od 19 do 21h)  i online na www.ulaznice.hr

Sve informacije o programu i predstavama nalaze se i na službenoj stranici Teatra EXIT.

Foto: Teatar EXIT

Učitati još
Zatvori