Tek je izašao, a ovaj film već nazivaju najboljim 2021. godine

Tek je izašao, a ovaj film već
nazivaju najboljim 2021. godine

Kako se približavamo kraju godine, u kina i na streaming servis pristižu sve interesantniji filmovi. Trenutno baš svi pričaju o House of Gucci, nedavno smo brujali o filmu Dune, a ovih dana u kinu gledamo i novi naslov Wesa Andersona, The French Dispatch. Od takvih se filmskih djela i očekivao medijski boom, ali jedan indie hit trenutno je sve o čemu kritičari pričaju.

Licorice Pizza imao je limitiranu premijeru u odabranim kinima 26.11., a oni koji su ga uspjeli pogledati tvrde da bi mogao biti i najbolji film 2021. godine. Većna prvu zvuči kao savršena coming of age filmska priča kakvu već neko vrijeme nismo gledali na velikom platnu, a donosi izvedbe hollywoodskih velikana, kao i novih intrigantnih glumaca.

Licorice Pizza

Smješten u sedamdesete godine u Los Angelesu, Licorice Pizza donosi neodoljivu dozu nostalgije i atipičnu romansu. Radnja se razvija oko 25-godišnje asistentice Alane Kane i mladog 15-godišnjeg glumca Garyja Valentina koji, kako kaže službeni sinopsis “odrastaju i zaljubljuju se na ulicama doline San Fernanda 1973. godine.” U režiji Paula Thomasa Andersona (Boogie Night, There Will Be Blood), film prati oba lika koja moraju navigirati kroz spoznavanje sebe, neočekivanu ljubavnu priču i očekivanja drugih, dok istovremeno donosi interesantan pogled u svijet dječje glume.

Film ima poprilično interesantnu glumačku postavu zbog koje bi mogao ipak privući pažnju publike. Primjerice, uz Alanu Haim kojoj je ovo filmski prvijenac i Coopera Hoffmana (sina Philipa Seymoura Hoffmana), glume manju ulogu producenta Jona Peter glumi Bradley Cooper, dok se pojavljuju i Sean Penn i Benn Stiller. Kritičari zasad pišu kako je estetski film nenadmašiv i vodi nas ravno u ljetnu nostalgiju 70-ih, a iako je romantična priča koju pratimo neobična, dovoljno je otkačena i zabavna da se u nju zaljubimo u prvih nekoliko minuta filma.

Licorice Pizza će od 25. prosinca biti dostupan u kinima diljem svijeta, a mi ga jedva čekamo pogledati i otkriti vam vrijedi li ga doista pogledati!

Foto: Licorice Pizza / screenshot, IMDb

Učitati još
Zatvori