Savršen je dan za filmove koji nas vode u romantičnu jesen u New Yorku

Savršen je dan za filmove koji nas vode u
romantičnu jesen u New Yorku

Romantične komedije kao stvorene su za kišne i tmurne dane kad nam treba jednostavni filmski pick me up s uvijek luckastim i šarmantnim likovima te neodoljivom ljubavnom pričom u središtu. Kad su smještene u New York i to u ono njegovo romantično, jesensko izdanje u kojem je veći naglasak da bajkovitim šetnjama Central Parkom, a ne noćnom životu ove slavne destinacije, postaju još posebnije.

Romantične komedije u New Yorku

New York i filmska produkcija oduvijek su se besprijekorno preklapali pa je tako ovaj velebni grad kulisa kultnih naslova u povijesti filma. Međutim, njegove ulice, složit ćemo se, najljepše zaživljavaju upravo u romantičnim filmskim pričama. Jesen u New Yorku donosi šarenilo njegovih najljepših parkova i romantičnih vidikovaca te skrivenih kutaka, kao divnu atmosferu u barovima i kafićima koji nastanjuju ulice ovog grada.

Kišna nedjelja poput ove postat će daleko ljepša uz neki od ovih divnih ljubavnih filmova koji nas teleportiraju na ulice New Yorka i to uz preslatke i dirljive romantične priče.

You’ve Got Mail

Kad govorimo o comfort filmovima, nema bolje kombinacije od Toma Hanksa i Meg Ryan. Dvije najveće zvijezde romantičnih komedija devedesetih, uz Hugha Granta i Juliju Roberts, glumili su zajedno u kultnim ljubićima kao što su Sleepless in Seattle i You’ve Got Mail.

'You've Got Mail'

You’Ve Got Mail komedija je i godine u režiji Nore Ephron, žene zaslužne za neke od planetarno popularnih romantičnih komedija i drama, vodi nas ravno u romantični New York i svijet knjižara. Meg Ryan i Tom Hanks suparnici su koji, paralelno s rivalstvom, nesvjesno razvijaju i vlastitu ljubavnu priču dopisivanjem preko maila. On upravo otvara knjižara velikog lanca, a ona se bori za opstanak svoje male dječje knjižare. Iako se u stvarnom životu ne mogu podnijeti, u međusobnim mailovima jasno je da su kao stvoreni jedan za drugog. Vrijeme ih, međutim, spaja i uskoro realiziraju najslađu ljubavnu priču na filmu.

When Harry Met Sally

Još jedna ljubavna filmska razglednica iz New Yorka s Meg Ryan u glavnoj ulozi.

Uz divne prizore jesenskog New Yorka i modu s kraja osamdesetih, film nam donosi priču o Harryju i Sally koji tijekom godina razvijaju vrlo blizak prijateljski odnos. Vječni romantični klasik, međutim, testira njihovo prijateljstvo nakon jedne večeri slabosti nakon koje će se morati pitati mogu li ostati prijatelji ili je vrijeme da si priznaju da su jednostavno savršeni jedno za drugo?

Annie Hall

S cijele ove liste, ovo je vjerojatno film koji odaje najveću počast New Yorku koji gotovo oživljava kao važan lik u cijeloj priči.

Kultna romantična komedija iz 1977. godine vrti se oko njujorškog komičara Alvyja Singera koji u svom nastupu pokušava ispitati razvoj, vrhunac i raspad svoje ljubavne veze s luckastom Annie Hall u koju se fatalno zaljubio. Satirična ljubavna komedija donosi poznate sekvence fantazije, dok u glavnim ulogama igraju Diane Keaton i Woody Allen koji je film i režirao. Unatoč upitnom trenutku u njegovoj karijeri u kojem se trenutno nalazi, uspjeh ovog filma Allenu se ne može poreći. Komedija je osvojila čak četiri Oscara i vjerujemo da ćete u njoj uživati ove jesenske nedjelje.

Maggie’s Plan

Iako je u ovom filmu New York nešto manje u prvom planu, a naglasak je i na nešto hladnijem razdoblju, svejedno imamo priliku vidjeti brojne impresivne prizore snimljene na njegovim ulicama.

Romantična dramedija u prvom se redu ističe odličnom glumačkom postavom koju čine Greta Gerwig, Ethan Hawke, Maya Rudolph, Bill Hader, Julianne Moore i drugi. Film se vrti oko Maggie, žene odlučne u želji da sama dobije dijete i odgoji ga. Međutim, nije računala da će se u međuvremenu zaljubiti u Johna, oženjenog muškarca, i upravo s njim dobiti kćer. Život se nastavlja i nakon tri godine Maggie shvaća jedno – njezin suprug i njegova bivša žena bili su zaista savršeni jedno za drugo. I sada ima jednu misiju – ponovno ih ujediniti.

Autmn in New York

Već naziv filma svjedoči dovoljno govori, no, ova dirljiva drama donosi puno više od šarmantne jeseni u New Yorku.

Može li ljubav starijeg ženskaroša (Richard Gere) i mlade bolesne djevojke (Winona Ryder) ikako opstati? U filmu pratimo kako se razvija odnos Willa i Charlotte kojoj predviđaju samo još godinu dana života. Tragična ljubavna priča polako mijenja Willov pogled na život i utječe na stvaranje obitelji za koju nije ni slutio da je ima. Film je dobio miješane reakcije, ali s Winonom Ryder i Richardom Geereom, nekim od naših omiljenih glumaca još od devedesetih, uvijek ga volimo iznova pogledati i uz manjkavosti koje ima.

New York, I Love You

Antologijski film iz 2008. godine donosi nam čak 10 ljubavnih priča smještenih u romantično okružje New Yorka. Antologijski je nastavak filma Paris, je taime iz 2006. godine i pripada franšizi Cities of Love. U filmu glumi postava koju sigurno znate – Bradley Cooper, Natalie Portman, Orlando Bloom, Rachel Bilson, Christina Ricci, Andy Garcia i mnogi drugi. Ova romantična humoristična drama sastoji se od 11 kratkih filmova koje vežu dvije stvari – ljubav i New York.

Naša rubrika Lazy Sunday svake vam nedjelje donosi razne filmske preporuke kad nemate ideja što pogledati: od najboljih komedija ikad do divnih ljubića za večernje opuštanje!

Učitati još
Zatvori