Savršen je dan za filmove koji nas vode u romantičnu jesen u New Yorku
Savršen je dan za filmove koji nas vode u romantičnu jesen u New Yorku

Savršen je dan za filmove koji nas vode u
romantičnu jesen u New Yorku

Romantične komedije kao stvorene su za dane kad nam treba jednostavni filmski pick me up s uvijek luckastim i šarmantnim likovima te neodoljivom ljubavnom pričom u središtu. Kad su smještene u New York i to u ono njegovo romantično, jesensko izdanje, postaju još posebnije.

You’ve Got Mail

Kad govorimo o comfort filmovima, nema bolje kombinacije od Toma Hanksa i Meg Ryan. Dvije najveće zvijezde romantičnih komedija devedesetih, glumili su zajedno u kultnim ljubićima kao što su Sleepless in Seattle i You’ve Got Mail.

You’ve Got Mail vodi nas ravno u romantični New York i svijet knjižara. Meg Ryan i Tom Hanks suparnici su koji, paralelno s rivalstvom, nesvjesno razvijaju i vlastitu ljubavnu priču dopisivanjem preko maila. On upravo otvara knjižara velikog lanca, a ona se bori za opstanak svoje male dječje knjižare. Iako se u stvarnom životu ne mogu podnijeti, u međusobnim mailovima jasno je da su kao stvoreni jedan za drugog. Vrijeme ih, međutim, spaja i uskoro realiziraju najslađu ljubavnu priču na filmu.

romantične komedije u New Yorku

When Harry Met Sally

Uz divne prizore jesenskog New Yorka i modu s kraja osamdesetih, film nam donosi priču o Harryju i Sally koji tijekom godina razvijaju vrlo blizak prijateljski odnos. Vječni romantični klasik, međutim, testira njihovo prijateljstvo nakon jedne večeri slabosti nakon koje će se morati pitati mogu li ostati prijatelji ili je vrijeme da si priznaju da su jednostavno savršeni jedno za drugo?

romantične komedije u New Yorku

Annie Hall

S cijele ove liste, ovo je vjerojatno film koji odaje najveću počast New Yorku koji gotovo oživljava kao važan lik u cijeloj priči.

Kultna romantična komedija iz 1977. godine vrti se oko njujorškog komičara Alvyja Singera. On u svom nastupu pokušava ispitati razvoj, vrhunac i raspad svoje ljubavne veze s luckastom Annie Hall u koju se fatalno zaljubio. Satirična ljubavna komedija donosi poznate sekvence fantazije, dok u glavnim ulogama igraju Diane Keaton i Woody Allen koji je film i režirao. Unatoč upitnom trenutku u njegovoj karijeri u kojem se trenutno nalazi, uspjeh ovog filma Allenu se ne može poreći. Komedija je osvojila čak četiri Oscara i vjerujemo da ćete u njoj uživati ove jesenske nedjelje.

romantične komedije u New Yorku

Maggie’s Plan

Romantična dramedija u prvom se redu ističe odličnom glumačkom postavom koju čine Greta Gerwig, Ethan Hawke, Maya Rudolph, Bill Hader, Julianne Moore i drugi. Film se vrti oko Maggie. Ona je žena odlučna u želji da sama dobije dijete i odgoji ga. Međutim, nije računala da će se u međuvremenu zaljubiti u Johna, oženjenog muškarca, i upravo s njim dobiti kćer. Život se nastavlja i nakon tri godine Maggie shvaća jedno – njezin suprug i njegova bivša žena bili su zaista savršeni jedno za drugo. I sada ima jednu misiju – ponovno ih ujediniti.

romantične komedije u New Yorku

New York, I Love You

Antologijski film iz 2008. godine donosi nam čak 10 ljubavnih priča smještenih u romantično okružje New Yorka. Antologijski je nastavak filma Paris, je taime iz 2006. godine i pripada franšizi Cities of Love. U filmu glumi postava koju sigurno znate. Bradley Cooper, Natalie Portman, Orlando Bloom, Rachel Bilson, Christina Ricci, Andy Garcia i mnogi drugi. Ova romantična humoristična drama sastoji se od 11 kratkih filmova koje vežu dvije stvari – ljubav i New York.

romantične komedije u New Yorku

Breakfast at Tiffany’s

Poznati film s Audrey Hepburn u glavnoj ulozi iz 1966. godine savršen je primjer romantičnog jesenskog filma smještenog u New Yorku. U filmu pratimo Holly Golightly, mladu Njujorčanku koja se zainteresira za zgodnog neženju koji se doseli u njezinu zgradu. No, njezina prošlost stat će između mladog para. Breakfast at Tiffany’s pravi je i nedjeljni film, a ne možemo se zasititi prepoznatljivog outfita Audrey Hepburn u filmu kao ni pjesme Moon River koja prati emotivnu, kišovitu scenu.

romantične komedije u New Yorku

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori