Filmski maraton: Filmovi čija je radnja smještena u jesen
Filmski maraton: Filmovi čija je radnja smještena u jesen

Filmski maraton: Filmovi čija je
radnja smještena u jesen

Uronili smo u prvi jesenski vikend i već se polako navikavamo na omiljenu jesensku aktivnost – filmove pod dekicom. Loše vrijeme nužno ne mora biti loše ako ga provedemo u opuštanju. Ovi su filmovi idealni za jesen i ušuškavanje pod dekicom.

Društvo mrtvih pjesnika

Ima li bolje asocijacije za jesen od odlaska u školu? Američka drama u kojoj profesor engleskog Robin Williams, svojim nekonvencionalnim pristupom pokušava zainteresirati učenike konzervativne i aristokratske akademije za poeziju.

Društvo mrtvih pjesnika
Profimedia

Dobri Will Hunting

Definitivno feel good film idealan za vikend pod dekicom. Još jedan od filmova u kojem glumi fantastični Robin Williams, a uz kojeg se pojavljuju i Matt Damon, Ben Affleck, Minnie Driver i Stellan Skarsgård u glavnim su ulogama. Radnja prati 20-godišnjeg radnika iz južnog Bostona Willa Huntinga, genijalca koji je prisiljen viđati se s terapeutom (Williams) i učiti naprednu matematiku s nagrađivanom profesorom (Skarsgård) kako bi izbjegao zatvorsku kaznu.

 

Good Will Hunting
Profimedia

Jesen u New Yorku

Bez ovog filma ne možemo zamisliti kišne dane koje su pred nama. Ugledni restaurator i ženskar (Richard Gere) zaljubi se u 22-godišnju djevojku (Winnona Ryder) s kojom se poželi skrasiti. Fotografija u ovom filmu ostavlja bez daha, a prikazuje New York u nekom drugačijem romantičnijem izdanju u kojeg se uvijek iznova zaljubimo.

Autumn in New York
IMDb

Kad je Harry sreo Sally

Romantična komedija u kojoj dvoje starih prijatelja otkrivaju mogu li muškarac i žena biti samo prijatelji.  Veliki plus je i što su jesenske kombinacije Meg Ryan u ovom filmu neodoljive.

When Harry Met Sally...
Profimedia

Posljednja jesen

Romantična drama koja prati odnos između ekstremnog radoholičara Nelsona Mossa (Keanu Reeves) i nekonvencionalne žene Sare Deever (Charlize Theron). U tom kratkom razdoblju ona mu mijenja život. Tijekom studenog njih će dvoje provoditi sretne trenutke i zaljubiti se, ali priča zatim dobiva tužniju notu. Ovo je remake istoimenog filma iz 1968. godine.

Sweet November
Profimedia

Imaš poštu

Ova romantična komedija idealna je za opuštanje. Kathleen Kelly (M.Ryan) mrzi Joea Foxa (T. Hanks), koji se upravo uselio preko puta. Međutim, ubrzo započinju online romansu, a da pritom ne znaju jedno drugome pravi identitet. Kad napokon saznaju istinu, priča dobije zaokret.

You've Got Mail
Profimedia

Fantastični gospodin Lisac

Tko je rekao da su animirani filmovi samo za djecu. Ušuškajte se u dekicu,  pripremite kakao i kokice i uživajte u ovom filmu genijalnog Wesa Andersona. Ovaj stop-motion animirani film odmah će vas ugrijati i podsjetiti zašto volite jesen i jesenske pejzaže.

Fantastic Mr. Fox

Magija

Nema ništa boljeg od uranjanja u svijet magije. Dvije sestre vještice, Sally (Sandra Bullock) i Gillian Owens (Nicole Kidman), koje su odgojile njihove ekscentrične tete u malom gradu, suočavaju se s predrasudama i prokletstvom koje ih prati, a to je da nikad neće pronaći pravu ljubav. Svaka se s problemom nosi na svoj način, a ono što je zanimljivo spomenuti jest da se u filmu pojavljuje i naš glumac Goran Višnjić.

Practical Magic
Profimedia

Foto: IMDb, Profimedia

Učitati još
Zatvori