Fimovi koje ćemo večeras gledati zavaljeni u kauč ili u kinu

Fimovi koje ćemo večeras gledati
zavaljeni u kauč ili u kinu

Cruella-2
Cruella

Nedjelja bez filmske večeri nije ona prava, lijena nedjelja. Iz tog vam razloga Journal koncem svakog tjedna i tik prije početka novog, donosi nove filmove koje možete pogledati u kinima, interesantne filmske naslove koji su nam zapeli za oko na televizji ili streaming servisima. Ovog su tjedna na kino platna stigli neki poprilično napeti noviteti koje smo dugo iščekivali, ali nećete pogriješiti ni ako se zavalite na kauč i upalite televizor!

Cruella

Čim smo doznali da će Emma Stone glumiti zloglasnu Cruellu, jednu od najupečatljivijih antijunakinja našeg djetinjstva, bili smo hooked! Film je napokon izašao u kina, a vrti se oko Cruellina života prije događanja u filmu 101 dalmatiner. Priča je smještena u London 1970-ih godina u kojem živi mlada dizajnerica Estella de Vil, a film prati njenu transformaciju u jednu od najstrašnijih Disneyjevih zlikovica prepoznatljive crno-bijele kose. Osim Emme Stone, u filmu glume i Emma Thompson u ulozi barunice, Paul Waltera Hauser i Joela Fry.

Spiral: From the Book of Saw

Chrisom Rockom u glavnoj ulozi, napokon je stigao deveti nastavak u filmskoj franšizi Saw. Film prati policijskog veterana Marcusa (odličan Samuel L. Jackson) koji je za karijere stekao popriličan ugled koji zajedno s detektivom Ezekielom Banksom (Rockom) i njegovim partnerom (Minghella), kreće u istragu ubojstva koje neopisivo podsjeća na strahovite Jigsaw zločine iz prošlosti. Film trenutno igra u kinima!

Way Down

Ako obožavate seriju Money Heist onda ćete večeras u kinima pogledati novi film The Vault odnosno Way Down. Film španjolske produkcije na engleskom jeziku prikazuje najveću fiktivnu pljačku u povijesti koju organizira ambiciozni arheolog. Međutim, kako bi ostvario plan, nedostaje mu jedna karika – 22-godišnji genijalac kojem ponude za posao ne prestaju pljuštati, ali niti jedna ga dovoljno ne intrigira. Kad se grupa napokon okupi, pokušat će provaliti u najsigurniju utvrdu u Europi – Centralnu banku Španjolske.

My Brother Chases Dinosaurs (Mio fratello rincorre i dinosaur)

Ovaj divan film za sve uzraste osvojio je nagradu Europske filmske akademije. Temelji se na romanu Giacoma Mazzariola, a prati dječaka Jacka koji je kao dijete bio uvjeren da je njegov brat Gio superjunak. U srednjoj školi osjeća se sasvim drugačije – zna da Gio ima Downov sindrom, voli ga, ali boji se njegovog ponaša pred prijateljima i svojom provm simpatijom. Odlučuje zato sakriti činjenicu da ima brata što nas vodi u emotivan, a često i duhoviti, razvoj događaja unutar njihove obitelji.

Film About a Father Who

U programu Vox Feminae festivala u nedjelju se u Kinu Tuškanac prikazuje dokumentarni film Film About a Father Who. Lynne Sachs snimala je film o svom ocu od 1984. skroz do 2019. godine u pokušaju da pronikne u odnos roditelja, djeteta, sestara i braće. U tom je periodu Sachs promatrala svog oca koji je na van prema drugima i unutar obitelji bio sasvim drugačiji, a na tom putovanju otkriva više o svom ocu nego što je mogla zamisliti.

The Mule

Ljubitelji Clinta Eastwooda lijenu nedjelju provest će pred TV-om! U 23 sata navečer prikazuje se film The Mule odnosno Mula na Novoj TV. Eastwood glumi Earla Stonea, čovjeka u svojim osamdesetima koji je bankrotirao, sam je i čeka ovrhu nad svojim poslom kada mu ponude posao u kojem samo mora voziti. Čini se dovoljno lako, ali Earl bez znanja upravo postaje mula meksičkog kartela. Posao mu jako dobro ide, čak toliko dobro da mu povećaju ‘teret’, a njega proglase glavnim rukovoditeljem. Earl se vrlo brzo nađe i u centru interesa policije, DEA agenta Colina Batesa. Iako su njegovi problemi s novcem sad stvar prošlosti, Earlove pogreške iz prošlosti počinju izranjati.

The Hitman’s Bodyguard

Još jedan filmski hit večeras možemo pogledati s kauča. Večeras se na RTL-u u 20 sati prikazuje The Hitman’s Bodyguard odnosno, u našem prijevodu, Čuvaj me s leđa. Ako još, svakako pogledajte ovu suludu akcijsku komediju sa Samuelom L. Jacksonom i Ryanom Reynoldsom u glavnim ulogama. Film prati Dariusa Kincaida, najtraženijeg plaćenog ubojicu na svijetu i vrhunskog tjelohranitelja, Michaela Brycea, koji ima zadatak štititi ga. Jednostavan zadatak pretvara se u pakao jer njih dvojic imaju prošlost; zakleti su neprijatelji, godinama se gledaju preko nišana, a sad moraju biti nerazdvojni.

Foto: IMDb, Vox Feminae / Kino Tuškanac

Učitati još
Zatvori