Filmovi uz koje će opušteno uskrsno popodne biti još slađe
Filmovi uz koje će opušteno uskrsno popodne biti još slađe

Filmovi uz koje će opušteno uskrsno
popodne biti još slađe

Nakon, vjerujemo obilnog i ukusnog, uskrsnog doručka i druženja s najbližima, omiljena nam je tradicija zavaliti se na sofu i pustiti neki dobar film. Kako bi onaj pravi Lazy Sunday osjećaj bio potpun i kako bismo se do kraja uljuljali u blagdansku atmosferu, odabrali smo nekoliko filmova koji će zaokružiti uskrsnu nedjelju. Ponajviše ciljamo na one feel good filmove, najbolje komedije i slično, ali na popisu su se pronašle i mračne komedije ili drame koje je uvijek dobra ideja pogledati.

About Time

About Time

Romantična drama Richarda Curtisa s Rachel McAdams i Domhnall Gleesonom u glavnim ulogama idealna je kombinacija smijeha, romantike i suza. Film prati 21-godišnjeg Tima Lakea koji otkrije da može putovati kroz vrijeme. Ne može promijeniti povijest, ali može promijeniti što se dogodilo u njegovom vlastitom životu. Pitanje je samo hoće li to na pravi način iskoristiti. Jedan od najšarmantnijih filmova koji smo pogledali!

Enola-Holmes

Enola Holmes

Feel good avanturistički film uz koji ćete se bez sumnje zabaviti je priča o sestri popularnog Sherlocka Holmesa. Enolu Holmes igra Millie Bobby Brown, a radnja je smještena u 1884. godinu i prikazuje Enolu koja se probudila na svoj 16. rođendan shvativši da joj je majka nestala. Usprkos željama starije braće Sherlocka (Henry Cavill) i Mycrofta (Sam Claflin), Enola kreće u pustolovinu pronalaska majke, no putem će naići na brojke prepreke koje mora nadići.

Rose Island

Talijanski film na Netflixu snimljen je po istinitoj priči o Giorgiu Rosi, šašavom inženjeru koji je, nakon što nikako nije mogao pronaći mjesto na koje pripada, odlučio sam konstruirati vlastiti otok! Ono što je počelo kao suluda ideja postaje udarna vijest jer je Rose u jednom trenutku tražio od Vijeća Europe da proglasi otok pravim i autonomnim teritorijem. Priča o ljubavi, prijateljstvu i ekscentričnom društvu prijatelja oduševit će vas.

(500) Days Of Summer

Vjerujemo da ovaj film ne trebamo puno predstavljati! Kad je izašao 2010. godine, bio je malo drugačiji ljubavni film prepun dojmljivih izvedbi. Radnja započinje prvim danom priče kad Tom (Joseph Gordon-Levitt), nazovi-arhitekt koji zarađuje za život pišući sladunjave čestitke, susreće Summer (Zooey Deschanel), živahnu i prelijepu novu tajnicu njegovog šefa. Njihova veza tijekom 500 dana prikaz je neshvatljive prirode ljubavi i ljubavnih odnosa pa nas tako film vodi iz potpune euforije do bolnih trenutaka, a onda ispočetka, sve do zaključka.

Instant Family

Simpatična i dirljiva feel good priča je i Instant Family, komedija temeljena na stvarnoj priči o jednoj udomiteljskoj obitelji koja je odlučila odjednom posvojiti troje djece. Sean i Beth Anders su običan bračni par koji je preko noći došao s teoretskog razgovora o djeci i posvajanju, do realnosti u kojoj imaju troje djece, braću koja se pri posvajanju nisu razdvajala. Kako će se snaći u novim ulogama, kako će se klinci prilagoditi novom okruženju i još brojna pitanja protežu se u filmu s puno humora i dirljivih trenutaka.

The Farewell

The Farewell

The Farewell redateljice Lulu Wang primio je val pozitivnih kritika na prošlogodišnjoj dodjeli nagrada, a glavna glumica Awkwafina osvojila je Zlatni globus. Djelomično autobiografska dramedija prati obitelj koja saznaje da su njihovoj baki dani odbrojani, ali odluče joj to zatajiti i organizirati veliko obiteljsko okupljanje odnosno vjenčanje, prije nego što premine. Iz tih ‘dobrih laži’ stvara se pravi vrtlog događaja koje obitelj nije predvidjela, a rezultat je dva sata genijalnog filmskog doživljaja.

To All The Boys I've Loved Before

To All the Boys I’ve Loved Before

Teen filmovi mnogima su od nas onaj najdraži guilty pleasure. Nude onu poznatu i predvidljivu formulu zbog koje na nas djeluju nostalgično i opuštajuće. ‘To All the Boys’ vjerojatno je najuspješnija teen franšiza posljednjih godina. Priča snimljena prema istoimenom romanu Jenny Han prati Laru Jean Covey i njen ljubavni život koji igrom slučaja od potpuno nepostojećeg dovede do lažne veze s najpopularnijim dečkom u školi, Peterom Kavinskyjem. 

The Peanut Butter Falcon

Još jedan pustolovni naslov odličan je izbor za opuštanje u društvu. Zack Gottsagen, John Hawkes, Dakota Johnson, Shia Labeouf neka su od glavnih lica pustolovne dramske komedije o mladiću s Down sindromom koji odlazi od svog doma kako bi ostvario san o učenju hrvanja kod svog idola. Na tom putovanju upoznaje kriminalca u bijegu s kojim stvara prisan odnos kroz bezbroj bizarnih okolnosti.

Foto: Profimedia.hr, IMDb, Screenshot

Učitati još
Zatvori