Lazy Sunday: Skriveni filmski dragulji na Netflixu i drugim servisima koje večeras gledamo

Lazy Sunday: Skriveni filmski dragulji na Netflixu i drugim servisima koje večeras gledamo

Čak i uz prve prave proljetne dane i toplije večeri, nedjelju je najljepše provesti opušteno zavaljen uz dobar film. Lazy Sunday krajem svakog tjedna donosi filmske prijedloge, nove filmove u kinu koje možete pogledati nedjeljom ili druge ideje za maraton ispred televizora. Međutim, nakon što smo pogledali razvikane filmove koji su bili nominirani na Oscarima i novitete, teško je bilo odabrati što gledati sljedeće. Prisjetili smo se zato onih filmova na Netflixu i drugim streaming servisima koji su pali u sjeni, potpuno neopravdano. Izdvojili smo prave filmske hidden gems koje večeras streamamo uz kokice…

I Don’t Feel At Home In This World Anymore

Crna komedija imala je premijeru na Sundance festivalu, a streaming gigantu Netflixu nije dugo trebalo da prepozna potencijal. Neobična triler komedija jedna je od onih koja putuje iz humorističnog apsurda u mračni prikaz emotivnog ponora. Sve se vrti oko Melanie Lynskey koja glumi Ruth, ženu kojoj ništa ne ide od ruke. Kad ju jednog dana opljačkaju počinje pratiti lopove u susjedstvu u kojem živi, ne razmišljajući da je u taj svijet lakše upasti nego što misli.

The Big Sick

Temeljen na ljubavnoj priči iz stvarnog života Kumaila Nanjianija i Emily V. Gordon, film govori o komičaru pakistanskog podrijetla Kumailu koji se upoznaje sa studenticom Emily prilikom jednog od njegovih komičarskih nastupa. Iako su mislili da će njihov odnos ostati na seksu za jednu noć, sve se razvija u pravu ljubav, što komplicira Kumailov život jer njegovi roditelji, tradicionalni muslimani, očekuju nešto sasvim drugo. Kada se Emily razboli od misteriozne bolesti, Kumail će prolaziti kroz medicinsku krizu s njezinim roditeljima koje nikada nije upoznao, a prisiljen je nositi se i s emotivnim sukobom u kojem mora birati između svojih roditelja i svoga srca. Film je dostupan na Amazon Prime Videu.

Mudbound

Iako joj je Oscar izbjegao za dlaku, Carey Mulligan odavno je jedna od naših filmskih miljenica. Njezine su izvedbe uvijek uvjerljive i intenzivne, a film Mudbound još je jedan primjer takvog briljiranja. Povijesna drama koja je dostupna na Netflixu prati dvojicu veterana Drugog svjetskog rata koja se vraćaju u ruralni i rasizmom obilježeni Mississippi te njihove obitelji. Dvije narativne linije i perspektive prepliću se u ovom filmu koji je bio nominiran za tri Oscara, a nerijetko je izostavljen s popisa najboljih filmova.

Good Time

Roberta Pattinsona pratili smo od faze teen idola vampira kroz transformaciju u značajnog indie i blockbuster glumca. Triler Good Time pleše na toj granici, a prati pljačkaša banke (Pattinson) koji očajnički traži izvor novca kako bi pomogao svom bratu s invaliditetom. Film je ušao u konkurenciju za Zlatnu palmu u Cannesu i mnogi ga smatraju najboljim Pattinsonovim filmom dosad. Trenutno ga možemo gledati na Netflixu.

The Fundamentals of Caring

Riječ je komediji iz 2016. baziranoj na romanu The Revised Fundamentals of Caregiving autora Jonathana Evisona. Naime, Ben kojeg glumi Paul Rudd je umirovljeni pisac. u potrebi za novim poslom počinje s osposobljavanjem za njegovatelja. Dobiva posao kod Else koju glumi Jennifer Echle čiji sin Trevor, kojeg tumači Craig Roberts, boluje od mišićne distrofije. Ben i Trevor se sprijatelje i krenu zajedno na proputovanje. Na putovanju sretnu trudnicu čiji se auto pokvari i koja postaje dio njihove ekipe. Uz različite zavrzlame, spoznaje o životu, razdraganosti i razočarenja, na kraju se sretno vraćaju kući bogatiji za čvrsto prijateljstvo. Film možemo stramati na Netflixu.

Saint Frances

Drama s elementima komedije, Saint Frances, još je jedan hidden gem na HBO GO-u. Izašao je 2019. godine i režirao ga je Alex Thompson. Film nas upoznaje s Bridget, ženom u svojim tirdesetim godinama koja muku muči s pronalaskom posla i sređivanjem života. Jednom kad napokon pronalazi posao dadilje maloj djevojčici Frances i upoznaje dobrog muškarca, čini se kao da će se stvari posložiti. Međutim, iznenadna trudnoća i sve intenzivniji razdor u obitelji u kojoj radi ponovno će prodrmati njezinu svakodnevicu.

Red Eye

Wes Craven najpoznatiji je po svojim horor uradcima, no, Red Eye i dalje glasi kao njegovo najpodcijenjenije filmsko djelo. U pitanju je triler u kojem glume Cillian Murphy (kojeg danas gledamo u Peaky Blindersima) i Rachel McAdams. Radnja se vrti oko hotelske menadžerice koja se vraća avionom u Miami, a na putu upoznaje neobičnog Jacka Rippnera. Međutim, unatoč prvotnom šarmu, Jack brzo pokazuje pravo, poremećeno lice od kojeg se mlada žena mora spasiti. Film je triler u onom klasičnom, punom smislu riječi i dostupan je na HBO GO-u.

Foto: IMDb, screenshot

Učitati još
Zatvori