Neodoljivi filmovi koji su izvrsna uvertira u vruće ljeto

Neodoljivi filmovi koji su izvrsna
uvertira u vruće ljeto

Ljeto je i službeno iza ugla, a čini nam se da polako svi počinjemo provoditi toplije večeri na after-work druženjima, slobodne i produljene vikende hvatamo za kratko putovanje na obalu. Spremni smo za bezbrižne sunčane dane, a ususret istima obožavamo gledati filmove koji nas lansiraju ravno u ljetne kulise.

Lijena nedjelja idealna je za pogledati neki od ovih divnih filmova – neki su iznimna filmska ostvarenja koja su na osvojila estetskim dojmom i glumom, a neki simpatične američke komedije uz koje ćemo se potpuno opustiti!

The Talented Mr. Ripley

Tom Ripley, mladi ambiciozni borac, stigao je u zanosni svijet Manhattana. Ripley upoznaje bogatog industrijalca koji ga unajmljuje da dovede njegovog sina, Dickieja Greenleafa iz Italije. Uskoro se razvije Ripleyjeva fascinacija Dickiejevim neobuzdanim načinom života. javi se i opsesija te se najzad naljuti zbog Dickijeve ambivalentne naklonosti prema Marge, šarmantnoj američkoj diletantici. Gwyneth Paltrow, Matt Damon i Jude Law vode vas u nostalgične i prekrasne prizore ljetne Italije.

The Way, Way Back

Simpatična coming-of-age drama prati Duncana, sramežljvog tinejdžera koji tijekom ljetnih praznika odlazi u Massachusetts sa svojom majkom i njezinim problematičnim trenutnim partnerom. Impresivnu postavu čine Liam James, Toni Collette, Steve Carell, Maya Rudlop, Alllison Janney i drugi. Šarmantna komedija prati Duncana koji se teško uklapa u novu sredinu, ali tijekom ljeta ipak stvara jedno novo prijateljstvo.

Call Me by Your Name

Jedno od najljepših indie ostvarenja koje smo pogledali uvijek će biti film Call Me By Your Name režisera Luce Guadagnina. Od glazbe, preko vizualnog dojma, glumačkih izvedbi i divno raslojenih likova – američki film smješten u Italiju neodoljiv je od početka do kraja. Film donosi romantičnu radnju o odnosu između mladića Elija i američkog studenta Olivera koji dođe živjeti u kući Elijevih roditelja tijekom ljeta. Elio i Oliver otkriju osjećaje koje njeguju jedan prema drugome i upute se u ljetnu avanturu koja će im zauvijek promijeniti živote. Prizori toplog ljeta, kupanja i šarmantnih zabava savršena su uvertira u ljeto. Nažalost, drugi dio neće se snimati zbog problematičnih optužbi protiv Armmieja Hammera.

Palm Springs

O ovoj potpuno otkačenoj romantičnoj, ljetnoj komediji svi su imalo različita mišljenja. Nekima je odličan, neke nije ostavio bez daha, ali svakako je odličan način da se uljuljamo u ljetnu vibru uz silne scene pored bazena, puno ljetnih košulja i pregršt akcijskih scena za razbibrigu. Glavne su zvijezde filma Andy Samberg (Brooklyn 99) i Cristin Miliotti (How I Met Your Mother). Radnja je toliko bizarna da ju je teško opisati. Ovaj se duo upoznaje na vjenčanju, a kad misteriozno zaglave u vremenskom loopu, moraju otkriti kako se izvući iz zavrzlame i putem pronaći smisao života.

Adventureland

Simpatičan Adventureland radnjom nas vodi u ljeto 1987. i onaj retro ljetni štih. Glavne su zvijezde filma Jesse Eisenberg i Kristen Stewart, a igraju i Ryan Reynolds, Kristen Wiig, Bill Hader, Martin Starr i Margarita Levieva.

Film prati maturanta Jamesa (Eisenberg) koji ima idiličan plan za ljeto – putovat će cijelom Europom i stvoriti fantastične uspomene. Međutim, financijsko stanje to mu ne dopušta, a njegovi roditelji odlučni su u tome da se zaposli. Ništa ne očekuje od sezonskog posla u Adventurelandu, običnom zabavnom parku. Međutim, kad upozna Emily (Stewart), vrtoglavo mu se mijenjaju planovi.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori