Preslatki cheesy božićni filmovi bez kojih blagdani nisu isti

Preslatki cheesy božićni filmovi bez
kojih blagdani nisu isti

Zakoračili smo u prosinac, zasigurno jedini mjesec u kojem nam ne smetaju klišeji, sladunjave pjesme i naravno – cheesy filmovi. Dok bi ih u bilo kojem drugom dijelu godine možda rado preskočili, u blagdansko vrijeme ima nešto u Hallmark filmovima što ih čini neodoljivima. Predvidljiva radnja, simpatični i jednostavni likovi, velike romantične geste i pregršt božićnog dekora, snijega i lampica čine ove filmove fantastičnom comfort watchem koji će vas instantno oraspoložiti i pružiti idealnu dozu eskapizma u blagdanskom ruhu. Najčešće traju do maksimalno sat i 45 minuta, što ih čini idealnima za zabavni filmski maraton, a nerijetko glume omiljena lica 2000-ih godina. Dok se polako skuplja božićni lineup na Netflixu, zašto ne biste pogledali neke od omiljenih preslatkih božićnih filmova koji bi mogli biti baš ono što trebate ove nedjelje?

Za potpuni doživljaj pripremite toplu čokoladu i uživajte u maksimalno jolly atmosferi u svom domu.

Once Upon a Christmas Miracle

U glavnim su ulogama Aime Teegarden i Brett Dalton kao Heather Krueger i Chris Dempsey. Ova se filmska priča bazira na istinitoj priči jednog čikaškog para, a prati Heather koja saznaje da ima tek nekoliko mjeseci života ako ne obavi operaciju transplantacije jetre za koju joj treba donor. Kad Chris Dempsey čuje za njezin slučaj i otkrije da je idealan kandidat, njihovo se prvotno prijateljstvo pretvara u pravu romansu, a sve zahvaljujući jednom božićnom čudu.

Christmas at Pemberley Manor

Jessica Lowndes i Michael Rady igraju u ovom slatkom božićnom filmu u koji je inspiriran klasikom Pride and Prejudice. Radnja prati event planericu iz New Yorka, Elizabeth Bennet koja putuje u mali gradić u kojem mora organizirati godišnje adventsko i blagdansko slavlje, a pronašla je idealnu kulisu odnosno imanje za svoj pothvat. Tamo, međutim, upoznaje Williama Darcyja, muškarca koji želi prodati posjed i nije zainteresiran za sudjelovanje u blagdanskim aktivnostima. Kako vrijeme prolazi, njih dvoje od neprijatelja postaju vrlo bliski prijatelji, a u božićnom raspoloženju događa se i neočekivano.

Christmas Getaway

Travis Van Winkle kojeg smo nedavno gledali u trećoj sezoni serije You glumi u ovom preslatkom filmu koji će vas bez sumnje uljuljati u dobre vibre. Uz njega gledamo i Bridger Regan koja glumi putopisnu autoricu koja se nada da će se na svom božićnoj putovanju napokon opustiti i uživati bez posla. Prvi je put bukirala tradicionalno blagdansko putovanje, ali zbog zabune na stranici za iznajmljivanje, blagdane mora provesti s udovcem, njegovom mladom kćeri i majkom. No, ono što započne kao nezgodna slučajnost uskoro se pretvori u nekoliko dana koji će joj promijeniti život.

Dater’s Handbook

Prije nego što je ispisala povijest u britanskoj kraljevskoj obitelji, Meghan Markle također je bila jedna od zvijezdi Hallmark filmova. Jedan je od najpopularnijih svakako Daters Handbook u kojoj glumi Casandru Barber, mladu ženu koja ima cijelu povijest loših ljubavnih izbora. Međutim, odlučna je u namjeri da tome stane na kraj i okreće se bestselling self-help knjizi Daters Handbook koju je napisala dr. Susie. Nada se da će joj upravo ona pomoći u odabiru između dva muškarca koji joj se sviđaju – opuštenog i duhovitog Roberta i sofisticiranog Georgea. No, kad se počne previše oslanjati na knjigu, ali i mišljenja svoje obitelji, Cassandra će zaboraviti slušati samu sebe, dok je šarmantni potencijalni partneri vode u svakojake izlaske. Iako nije smješten u blagdansko razdoblje, prepun je raznih proslava i okupljanja koji će vas asocirati na božićno doba i jednostavno je u pitanju zabavna i pitka romantična komedija s kojom ne možete pogriješiti.

The Nine Lives of Christmas

U ovoj urnebesnoj romantičnoj komediji za sve je kriva – ulična mačka. Brandon Routh i Kimberley Sustad glume par koji se upoznaje sasvim bizarnim spletom okolnosti. Kad se ulična mačka veže za Zacharyja Stonea, on joj ne može odoljeti, iako trenutno nema vremena niti se želi baviti kućnim ljubimcem. No, nova čupava miljenica u život mu unosi još nešto odnosno nekog – Marilee White. Iako ih nikad ne bi spojili, Zachary i Marilee polako shvaćaju da bi mogli biti savršeni ljubavni par (iako su oboje izbjegavali ljubavne veze), ali hoće li to biti dovoljno da to zaista i postanu?

Five More Minutes

Hallmarkov film novijeg datuma donosi nam glumačke izvedbe Nikki DeLoach i Davida Hydn-Jonesa, a oboje smo ih ranije gledali u hitovima kao što su Mad Men, Awkward i Greys Anatomy. Preslatki božićni film prati Claru, ženu koja bi voljela da je provela više vremena sa svojim pokojnim djedom na Božić. Njezina se želja ispunjava kad pronađe njegov dnevnik kroz koji počinje putovati natrag kroz život svog djeda. Dok čita njegove uspomene, slučajno naiđe na simpatiju iz prošlost, Logana. Film je zapravo inspiriran stihovima iz istoimene pjesme Scottyja McCreeryja koju je napisao u čast svom pokojnom djedu.

Five Star Christmas

Još jedan noviji film na repertoaru je Five Star Christmas u kojem ćete, ako ste bili obožavatelj teen serije One Tree Hill prepoznati jedno poznato lice. Bethany Joy Lenz (koja je glumila Haley u hit seriji) glavna je zvijezda božićnog naslova. Nakon povratka u svoj mali rodni grad, Lucy je odlučna u tome da spasi bed and breakfast svog oca. Uskoro im stiže poseban gost – poznati autor putopisa i kritičar čija bi recenzija mogla proslaviti ili potpuno uništiti B&B. Lucy zato uz pomoć svoje obitelji pokušava impresionirati kritičara, ali ne sluti da će i on impresionirati nju.

Naša rubrika Lazy Sunday svake vam nedjelje donosi razne filmske preporuke kad nemate ideja što pogledati: od najboljih komedija ikad do divnih ljubića za večernje opuštanje!

Foto: Profimedia.hr, IMDb, Hallmark Channel

Učitati još
Zatvori