Predstava o ljubavi koja potiče na introspekciju- zavirite u Kutiju od ogledala
Predstava o ljubavi koja potiče na introspekciju- zavirite u Kutiju od ogledala

Predstava o ljubavi koja potiče na
introspekciju- zavirite u Kutiju od ogledala

Na pozornici kazališta KNAP u lipnju ćemo ponovno imati priliku zaviriti u Kutiju od ogledala. Riječ je o autorskoj monodrami glumice Petre Vukelić.  Simbolikom je prožeta gorko-slatka priča o neslomljivosti ljudskog duha koja će gledateljima ponuditi i suze i smijeh, ali i introspekciju.

Naslovnu junakinju Evu zatičemo u trenutku nakon izlaska iz turbulentne veze s Maksom. Ipak, sve je samo ne slobodna. Premda odavno nisu zajedno, ona i dalje osjeća posljedice sveprožimajućeg kaosa u kojem se nalazi otkako je upoznala Maksa.

„Ti bez mene ne postojiš“, neprestano joj je govorio Maks, a Eva je u to nažalost povjerovala. Kako ne bi povjerovala čovjeku koji je navodno voli?

Ona za njega nikada ustvari nije postojala kao osoba. Postojala je samo kao ogledalo u kojem je on tražio svoj odraz, potvrdu svojeg postojanja, a prazna ljuštura fingira svoje postojanje igrom refleksija bezbroj ogledala.

Uhvaćena u kutiju Maksovih projekcija, zatvorena u kutiji iskrivljenih odraza iz koje ne može izaći, Eva svakodnevno propitkuje što je stvarno, a što umišljaj. Svaki pokušaj bijega čini se bezuspješan, a Eva, paralizirana u začaranom krugu prisilnog ogledavanja u Maksovim ogledalima i neprestanim pokušajima bijega od distorzirane stvarnosti koju živi, svakim danom sve više nestaje.

Može li ona napokon progledati i vidjeti svoj odraz onakav kakav on zaista jest? Može li izaći iz klaustrofobije kutije od ogledala u koju je zarobljena ili će u toj istoj kutiji u potpunosti nestati? Ostaje nam vidjeti na novoj izvedbi Kutije od ogledala koja nas u utorak, 6. lipnja očekuje u KNAP-u. Svi detalji dostupni su ovdje.

Foto: Ana Šesto

Učitati još
Zatvori