Ne propustite: Kino Kinoteka predstavlja Kultni petak filmom Liquid Sky

Ne propustite: Kino Kinoteka predstavlja
Kultni petak filmom Liquid Sky

S remek-djelom američkog undergrounda Liquid Sky u petak, 31. siječnja počinje Kultni petak, poseban program kina Kinoteka. U njemu će posebno uživati filmofili čiji je filmski ukus otvoren egzotičnom, provokativnom i rubnom filmskom izrazu.

Unutar ove programske linije jednom mjesečno prikazivat će se filmski naslovi koji su s vremenom izgradili vjernu sljedbu posvećenih štovatelja – mnogi od njih i po prvi puta nakon dugo vremena na velikome platnu.

Prvo izdanje Kultnog petka obilježit će projekcija nove, digitalno restaurirane verzije znanstveno fantastičnog filma Liquid Sky(1982) u režiji Slave Tsukermana. Izrastao iz njujorške avangardne new wave scene ranih 1980-ih, Liquid Sky je modno-glazbeni trip u specifično stanje uma i stil života, koji Time Magazine proziva  „dvosatnim činom imaginacije“.

Radnja filma prati Margaret, njujoršku manekenka željnu slave. No, ovisna je o drogi, što uvelike iskorištava njezin suparnik Jimmy. Istovremeno, na vrh zgrade nasuprot Margaretina stana spušta se maleni NLO, čiji su putnici došli na zemlju u potrazi za heroinom. Međutim, izvanzemaljci uskoro otkrivaju da su feromoni koje ljudski mozak ispušta tijekom orgazma puno ugodniji od onih izazvanih drogom te se počinju miješati u Margaretin seksualni život.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori