Omiljeni crtići 90-ih koje sada gledamo na Netflixu, Amazonu i drugim streaming servisima

Omiljeni crtići 90-ih koje sada gledamo na Netflixu, Amazonu i drugim streaming servisima

Retro stil pokorio je modu, ali i filmsku i TV industriju. Jedna za drugom, nove serije smještene u 90-e godine stalno niču. No, kad nas uhvati prava nostalgija najbolja su destinacija kultni crtići tih godina koju su jednostavno promijenili televiziju. Često ‘nekorektni’ likovi, čudnovata radnja i britki apsurdni humor karakteristike su zbog kojih se i kao odrasli često vraćamo crtićima koje smo gutali kao klinci.

Znamo gdje i koje danas možete gledati najdraže crtiće 90-ih.

Pokemon: Indigo League

Pokemon je dan danas internacionalni fenomen. Legendarni crtić prvenstveno je bio videoigrica, a 1998. godine izašla je prva sezona. Crtić je trajao čak 80 epizoda, a bezbroj je i modernijih nastavaka koji su uslijedili. Originalnom Ashu Ketchumu i ekipi možemo se vratiti na Netflixu gdje je objavljena prva sezona Pokemon: Indigo League.

Pinky and the Brain

Steven Spielberg odgovoran je za brojne naše filmske favorite, ali i za crtić Pinky and the Brain koji se počeo prvi put prikazivati 1995. godine. Priča se vrti oko dva genetski napravljena miša koji žive u laboratoriju. Većina je nas ipak bila ‘team’ Pinky, dok je Brain kovao svoje zle planove. Kultni crtić gledajte na Amazonu.

The Powerpuff Girls

Girl-power u izdanju 90-ih definitivno su bile Powerpuff Girls, tri djevojčice sa supermoćima koje spašavaju svijet! Bez obzira koju ste najviše voljeli, avanture Bubbles, Buttercup i Blossom bile su nepresušan izvor zabave i humora. Možete ih gledati online na streaming servisu Hulu koji nudi brojne crtiće koji su obilježili 80-e i 90-e godine.

Animaniacs

Animaniacsi su pravo blago koje je izašlo 1993. godine. To je još jedno animirano bezvremensko Spielbergovo djelo nastalo u suradnji s Warner Bros. Epizode su bile većinom satkane od nekoliko manjih skečeva. Humor u ovom crtiću funkcionirao je u dvije dimenzije – u dječjoj koja je klince zabavljala satima, ali i kao ‘odrasli humor’ koji tada možda nismo uočili. Možete ih gledati također na Hulu.

Once upon a time…Life!

Il était une fois… la vie ili kod nas prevedeno Bilo jednom… ljudsko tijelo animirana je serija koju smo svi gledali tijekom kasnih 80-ih i tijekom 90-.ih godina 20. stoljeća. Obilježila je mnoga školska jutra i uvelike zainteresirala klince za biologiju, anatomiju i funkcioniranje ljudskog tijela. Odličan je edukativni alat za djecu, a svaka epizoda ispričana je na zanimljiv i duhovit način. Govori nam o avanturama mladića Pierrota i njegovih prijatelja koji ulaze u razne stadije svog života i time uče o složenosti njihova tijela i evoluciji. Sada ju možemo gledati na Netflixu.

Sailor Moon

https://www.youtube.com/watch?v=qImUihjYZA0

Sailor Moon odnosno Mjesečeva ratnica vjerojatno je najslavnija i omiljena anime serija svih vremena, a prvi smo je put gledali 1995. godine. Kultna serija prati život školarke Usagi Tsukino koja se transformira u mjesečevu ratnicu, a na čelu je grupe prijateljica s kojima se bori protiv zlikovaca. Dostupna je na Amazonu.

Johnny Bravo

Johnny Bravo prototip je ”budale’ koja vjeruje da sve može i da ga svi vole. Avanture umišljenog, ‘napuhanog’ Johnnyja Brava počele su nas zabavljati sredinom 90-ih, a to je ujedno i animirani klasik koji je dodatno proslavio Cartoon Networks. Urnebesnog Brava i likove koji su se s njim jedva nosili možete gledati na Amazonu koji je otkupio prvu sezonu ovog genijalnog crtića.  

Foto: Profimedia.hr, IMDb

Učitati još
Zatvori