Crtići 90-ih godina zbog kojih nas hvata nostalgija i koje i sada želimo gledati
Crtići 90-ih godina zbog kojih nas hvata nostalgija i koje i sada želimo gledati

Crtići 90-ih godina zbog kojih nas hvata nostalgija i koje i sada želimo gledati

Ako ste i vi jedni od onih koji smatraju kako su crtići prije bili puno bolji nego što su sada, za vas smo izdvojili malu šetnju stazom uspomena. Nije strano kako su crtići 90-ih godina neki od najboljih ikad. Pokemoni, Pink Panther, Spužvabob Skockani, Hey Arnold, Rugrats i mnogi drugi obilježili su naše djetinjstvo. Takvih crtića sada toliko fali. Srećom digitalno doba nam dopušta da ih gledamo bilo kada. Na Netflix su dodani mnogi crtići 90-ih i ranih 2000-ih što nas je potaklo da se prisjetimo nekih od naših omiljenih.

crtići 90-ih godina

The Powerpuff Girls

Na Netflix je nedavno i dodan genijalni crtić The Powerpuff Girls koji prati tri superjunakinje, Blossom, Buttercup i Bubbles koje konstantno spašavaju svijet od zlikovaca i čudovišta. S emitiranjem je krenula 1998., a nastavila se sve do 2004. godine. Nema curica koje se nisu dijelile na tri superjunakinje, a ako je ijedan crtić bio dobar uzor za njih, onda su to The Powerpuff Girls. Blossom je inteligentna i odlučna, Buttercup uvijek spremna na borbu, a Bubbles osjećajna i slatka. Ovo je crtić kojeg smo obožavale gledati kao male, a moramo priznati da ga tu i tamo upalimo i na Netflixu.

crtići 90-ih godina

Johnny Bravo

Johnny Bravo lik je kojeg svi znaju. Prvi put emitiran 1997., Johnny Bravo je glupi, plavokosi egomanijak koji je zaljubljen u samog sebe. Plava kosa, mišići, crna pripijena majica njegov su zaštitni znak, a Whoa! Mama! njegov catchphrase. Crtić je izuzetno popularan, a to dokazuje i to da je napravljen film 2009. nazvan Johnny Bravo ide u Bollywood. Radnja crtića se uglavnom svodi na Johnnyjeve konstante pokušaje upucavanja raznim ženama koji uglavnom failaju. Johnny Bravo je crtić koji nas uvijek obraduje.

crtići 90-ih godina

Dexter’s Laboratory

Avanture mladog genija Dextera i njegove sestre Dee Dee uveseljavale su nas kao male. Dexter’s Laboratory prati Dexterov tajni laboratorij kojeg skriva od svojih roditelja, ali ne može ga sakriti od Dee Dee koja ga voli živcirati. Crtić je postao pravi hit Cartoon Networka, a lakoća s kojom bi Dee Dee ulazila u Dexterov laboratorij pokrenula su neka pitanja o tome koliko je zapravo Dexter genijalan. Ali, to je ono što je crtić i činilo toliko simpatičnim i smiješnim.

crtići 90-ih godina

Oggy and the Cockroaches

Jedan od najdugotrajnijih crtića 90-ih godina je zasigurno Oggy i žohari koji se počeo emitirati 1997., a prestao 21 godinu nakon, 2018. godine. S preko 500 epizoda, ovaj crtić znaju sve generacije. Oggy je veseli plavi mačak koji bi bio još sretniji da se tri žohara nisu nastanila u njegovom udobnom domu. Oggy i žohari nema niti malo dijaloga te se zapravo oslanja na silent humor, nešto slično Mr. Beanu ili Tom i Jerryju. Ovo je jedan od onih crtića koji će vas definitivno vratiti u djetinjstvo, a novije verzije postoje i na Netflixu.

crtići 90-ih godina

Animaniacs

Listu završavamo s ultimativnim crtićem 90-ih. Animaniacs su animirani likovi iz 1930-ih smješteni u moderno doba. Od 1993. do 1998. godine emitirano je 99 epizoda koje prate avanture ovih troje malih slatkih stvorenja – Wakko, Yakko i Dot. Pogled na scene ovog crtića obuzima nas pravom nostalgijom za 90-ima i bezbrižnim djetinjstvom kada su crtići bili toliko dobri da nismo znali što želimo prvo pogledati.

Foto: IMDb, Profimedia

Učitati još
Zatvori