Izdvojile smo kultne komedije idealne za ljetne večeri

Izdvojile smo kultne komedije
idealne za ljetne večeri

Ljeto je pred vratima, a vruće večeri idealne su za opuštanje. Ako vam nedostaje inspiracije ili ste već odbingeali omiljene serije na streaming servisima, možda je vrijeme da se prisjetite omiljenih filmova koji će vam instant podići raspoloženje. Donosimo kultne komedije idealne za ljetne večeri.

The Mask

Jedan od omiljenih filmova generacije u kojem su briljirali Jim Carrey i Cameron Diaz kojoj je to bila prva filmska uloga.

Mrs Doubtfire

Obiteljska komedija s Robinom Williamsom u glavnoj ulozi. Obiteljske vrijednosti i međuljudski odnosi isprepleteni su u toploj priči prožetoj humorom.

Austin Powers: International Man of Mystery

Špijunske akcijske komedije izrazito su bile popularne u devedesetima ali dan danas imaju kultni status. Prisjetite se najzabavnijeg špijuna u prvom po redu filmu ovog serijala.

Coming to America

Komedija u kojoj je Eddie Murphy afrički princ koji dolazi u Ameriku kako bi pronašao ženu svojih snova. Na ovaj film se redovito valjamo od smijeha a idealan je za cijelu obitelj.

Bridesmaids

Novija komedija, iz 2011. idealan je film za ženska druženja. Filmu još i tepaju da je ženski mamurluk. Svakako preporuka.

Dumb & Dumber

Još jedan film na popisu kralja komedije Jima Carreya. Dvoje šašavaca obilježili su jednu eru ovakvih filmova i definitivno se stavili na vječni popis filmova koji instant podižu raspoloženje.

The Big Lebowski

Komedija je braće Coen iz 1998. godine. Film opisuje nekoliko dana u životu Jeffreyja “Dudea” Lebowskog (Jeff Bridges), nezaposlenog kalifornijskog zabušanta nakon što ga zamijene za milijunaša istog imena.

Borat: Cultural Learnings of America For Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan

Kad ste zadnji put gledali Borata? Vrijeme je da se prisjetite. Svi filmovi legendarnog komičara Sache Barona Cohena definitivno su preporuka ako se želite dobro nasmijati, a njegovi likovi postali su sastavni dio pop kulture.

Monty Python and the Holy Grail

Napravljen u sedamdesetima svojim odličnim i bezvremenskim humorom godinama je među prvima na listi ako se želite dobro nasmijati. Film je parodija na englesku tradiciju pričanja priča o Vitezovima Okruglog stola.

Airplane!

Klasik iz osamdesetih, parodija na filmove o avionskim nesrećama u kojoj svi putnici dođu u opasnost kada se zajedno s pilotom i kopilotom otruju posluženom im hranom. Leslie Nielsen poznat i po ulogama u genijalnim Golim pištoljima garantira vrhunsku zabavu i u ovom filmu.

Učitati još
Zatvori