Komedija “Ti loviš” – istinita priča o prijateljstvu i igri na koju smo zaboravili

Komedija “Ti loviš” – istinita priča o prijateljstvu i igri na koju smo zaboravili

Posljednjih nekoliko sezona trileri, drame i pustolovni filmovi zagospodarili su filmskim platnom. Gotovo je nemoguće pronaći popularnu komediju koja je posljednjih nekoliko godina osvojila srca publike. Zapravo, moglo bi se reći kako je komedija postala nepopularan i sve manje privlačan žanr koji je izgubio na značaju. U njima nije bilo spektakularnih specijalnih efekata, glamurozne kostimografije ni šokantnog problematiziranja društvenih procesa, već su se svele na filmove za tinejdžere s pomalo trivijalnim pričama koje su teško uspjele nasmijati širu, pogotovo “odraslu” publiku.

‘Ti loviš’ je vratila u život gotovo zaboravljene komedije

No, čini se kako je komedija Ti loviš (Tag) vratila u život ovaj gotovo zaboravljeni filmski žanr. Ekranizacijom tople ljudske priče ponovno je gledateljima približila humor i lakoću oslikavanja karaktera koji kroz svoju zaigranost ipak šalju snažnu poruku o prijateljstvu i odrastanju.

Priča o nevinoj dječjoj igri uz koju su odrastale generacije, na tako je jednostavan način uspjela doprijeti do publike i gotovo je natjerati da i sama promisli o svojim prijateljima, načinu života, vrijednostima i iskrenom radovanju malim stvarima kao što su to (barem nekad) činili osnovnoškolci kojima je jedina briga bila hoće li se dobro provesti i biti tu jedni za druge.

Istina priča iz Wall Street Journala

Još jedna zanimljivost jest činjenica kako je Ti loviš prvijenac redatelja Jeffa Tomsica. Film je sniman po istinitoj priči koja je osvanula u Wall Street Journalu.

Gotovo se kroz cijeli film proteže dobro poznata krilatica kako se nismo prestali igrati jer smo odrasli, već smo odrasli jer smo se prestali igrati. I bez obzira imamo li to u vidu ili ne, moderan čovjek će se radije odlučiti za “ozbiljan” život pretrpan obvezama nego se posvetiti prijateljstvu, igri i iskrenom smijehu. A ovi su prijatelji i najljepše i najteže trenutke proveli zajedno, u igri, zabavljajući se, njegujući kompetitivnost baš onako kao djeca.

Igra je trajala gotovo 30 godina

Lijepa je ovo i topla priča baš zbog toga što uistinu postoji skupina prijatelja koji su gotovo 30 godina svaki svibanj posvetili igri lovice i nisu ugasili žar natjecanja i zajedničke zabave bez obzira koliko su im se životi razdvojili, razlikovali i udaljili. Oni su svake godine svibanj posvetili igri koja ih je, kako su sami rekli, “držale sve te godine”.

Petorica prijatelja toliko su ozbiljno shvatila igru, da su riskirali čak i poslove, međuljudske odnose i reputaciju jer igralo se na puno većem nivou od same lovice.

Glumačke zvijezde

Glumačka ekipa na zanimljiv je način oslikala karaktere petorice prijatelja, njihovih žena koje su vrlo ozbiljno shvatile njihovu posvećenost igri iz djetinjstva i novinarke Wall Street Journala koja je prepoznala kako je riječ o neobičnoj i sjajnoj priči. Tu su Ed Helms, dobro znan iz humoristične uspješnice Mamurluk, Jake Johnson, Annabelle Wallis, Hannibal Buress, Isla Fisher, Rashida Jones, Leslie Bibb, Jon Hamm i Jeremy Renner, dok scenarij potpisuju Rob McKittrick i Mark Steilen.

Ovaj vas film neće oduševiti sjajem, blještavilom niti težinom, ali podsjetit će vas koliko je važno uvijek čuvati dijete u sebi. To je glavni razlog zašto ga je dobro uvrstiti na popis filmova za gledanje u dobrom društvu.

 

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori