Kolibrić je naša književno-filmska preporuka. Evo zašto je postao novi talijanski hit
Kolibrić je naša književno-filmska preporuka. Evo zašto je postao novi talijanski hit

Kolibrić je naša književno-filmska preporuka. Evo zašto je postao novi talijanski hit

U vikendu kad je započeo s prikazivanjem u talijanskim kinima, film Kolibrić postao je prvim domaćim filmom koji je uspio zasjesti na prvo mjesto gledanosti u Italiji sa zaradom od skoro 800 tisuća dolara. Obiteljska drama redateljice Francesce Archibugi snimljena je prema istoimenom bestseleru uglednog autora Sandra Veronesija. Književni predložak dostupan je i u domaćem prijevodu, u izdanju nakladničke kuće Ljevak.

Talijanski esejist, romanopisac i novinar Sandro Veronesi postao je tek drugim autorom u povijesti koji je uspio dva puta osvojiti Stregu – najprestižniju talijansku književnu nagradu. Prvi put osvojio ju je za roman Tihi kaos, a drugi put upravo za Kolibrića. Zanimljivo je da su obje knjige ekranizirane u uspješne filmove.

Kolibrić

Kolibrić

Kolibrić je mala ptica koja svu svoju energiju troši kako bi cijeli život ostala na jednom mjestu, a upravo tako živi Marco Carrera, glavni protagonist filma. Priča čija se radnja proteže na čak šezdeset godina, a u kojoj se radosti, boli i neuroze uobičajene obitelji srednje klase isprepliću s evolucijom apsolutne i izvanredne ljubavi koja se proteže na tri generacije.

Ovo je obitelj u kojoj je najbitnije držati se zajedno i prikazati jak kolektiv čak i kada je suočena s nepodnošljivim problemima…

kolibrić

Sjajna glumačka ekipa

U filmu su glavne uloge ostvarili talijanski glumac Pierfrancesco Favino, francuska glumica Berenice Bejo, inače nominirana za prestižnu nagradu Oscar za film Umjetnik te cijenjeni talijanski redatelj Nanni Moretti, kojeg imamo priliku vidjeti u jednom od svojih rijetkih glumačkih istupa u filmovima koje on nije režirao.

Film Kolibrić trenutno je na programu domaćih kina, a najavni video za njega donosimo vam u nastavku:

Foto: IMDb, PR

Učitati još
Zatvori