Pogledali smo: Kleo je top serija za sve ljubitelje berlinske estetike 
Pogledali smo: Kleo je top serija za sve ljubitelje berlinske estetike 

Pogledali smo: Kleo je top serija za sve
ljubitelje berlinske estetike 

Nakon pada Berlinskog zida, bivša ubojica špijuna oslobođena je i kreće u osvetnički pohod protiv ljudi koji su se urotili da je izdaju. Tako ukratko glasi radnja nove Netflix serije Kleo.

Berlin neposredno prije i nakon pada zida

Kleo je drska agentica ubojica koja nosi perike i prerušava se za svaki zadatak, s nevjerojatnom dobrim stilom, smislom za humor i sjajnom glazbenom podlogom. Radnja serije smještena neposredno prije i nakon pada Berlinskog zida 1989., a njezina priča pomalo podsjeća na Tarantinove filmove poput Inglourious Basterds i Once Upon a Time in Hollywood koji se šale s povijesnim činjenicama. Slična je i estetika, ali ta doza “čudnosti”. Kako je izgledao Berlin prije pada zida i kako neposredno nakon? Zanimljivo je da će svi fanovi ovoga grada moći totalno prepoznati vibe tih godina, koji je u zadnje vrijeme ponovno posebno popularan.

Radnja koja će vas prikovati uz ekrane

Godina je 1987., a Jella Haase je Kleo, unuka velike face iz Istočne Njemačke, koja radi kao crack ubojica za tajnu policiju, Stasi. Ona svoj posao obavlja s velikom vještinom i vještinom. Nakon uspješnog napada u noćnom klubu Big Eden u Zapadnom Berlinu, lažno je optužena za izdaju i osuđena na doživotni zatvor. Tada je povijest spašava. Kad se Zid sruši, Kleo je oslobođena. Naravno, kreće u otkrivanje tko ju je izdao kako bi ga natjerala da plati. U stopu ju prati zbunjeni policajac, koji jedini prati njezinu priču od početka.

Retro estetika

Seriju će obožavati svi ljubitelji retro estetike i to još na istočno njemački način. Početak devedesetih u svom punom sjaju uz ostatke socijalizma kakve i dana danas možemo viđati u modnim trendovima jer se upravo oni redovito vraćaju. Kleo svojim prerušavanjem svaki put iznova oduševi modnom kombinacijom, a savršenim transformacijama tridesetogodišnja Jella Haase koja glumi Kleo pokazuje sav svoj glumački raspon. Vizualno predivan, s napetom radnjom, neizbježnom dozom humora i krvavim detaljima, ovaj serijal od 8 epizoda idealan je za kišne dane pred nama koje nam najavljuju.

Foto: Profimedia, Netflix

Učitati još
Zatvori