Kino kao terapija za sve: Animirani film Tom i Jerry moći će gledati i djeca s teškoćama u razvoju

Kino kao terapija za sve: Animirani film Tom i Jerry moći će gledati i djeca s teškoćama u razvoju

Senzorne-projekcije_kino-za-djecu

U travnju Hrvatski filmski savez nastavlja s programom Senzornih projekcija koje poštuju dječju senzibilnost i različitost. Uz već redovita kina – kino Tuškanac u Zagrebu, kino Gaj u Varaždinu i kino Velebit u Koprivnici pridružuje im se i 13 kina diljem Republike Hrvatske.

Kino za sve

Pod motom “kino za sve i dostupno svima”, na senzornim projekcijama djeca mogu šetati, kretati se, donijeti svoju omiljenu igračku ili dekicu, grickalice i sok, doći u pratnji roditelja, nastavnika, prijatelja, baka, djedova… Senzorne projekcije omogućuju i djeci sa senzornim poremećajima da s roditeljima odlaze u kino, ali i brojnoj drugoj djeci kojoj ne odgovaraju zamračena kina, preglasni zvuk i sadržaj upitne kvalitete i poruka. Uz pomoć ovakvih projekcija roditelji se neće trebati pretjerano preznojavati razmišljajući kakav ih film očekuje kad dođu s djetetom u kino, jer sadržaj je pomno biran i mora zadovoljavati mnogo kriterija.

kino-1

Kina diljem Hrvatske

Za sada su poznati datumi projekcija u zagrebačkom kinu Tuškanac, varaždinskom kinu Gaj i koprivničkom kinu Velebit, a projekcija filma Tom i Jerry održat će se 21. travnja 2021. u 11 sati. U projekt je uključeno još 13 kina diljem Hrvatske, a datume i vrijeme objavljivat će naknadno na stranicama Hrvatskog filmskog saveza. Dođite u kino i podržite projekt i time doprinesite integraciji djece s teškoćama u razvoju u lokalnu zajednicu.

Foto: HFS, Unsplash

Učitati još
Zatvori