Prvi smo pogledali uvodnu epizodu nove sezone serije Južni vetar
Prvi smo pogledali uvodnu epizodu nove sezone serije Južni vetar

Prvi smo pogledali uvodnu epizodu nove
sezone serije Južni vetar

Veljača je mjesec u kojem na male ekrane stiže nova sezona regionalne hit serije Južni vetar. Riječ je o drugoj sezoni čiji službeni naziv glasi Južni vetar: Na granici, a koja donosi dvanaest novih nastavaka priče smještene u srbijansko podzemlje, čija je premijera zakazana za 25. veljače.

U glavnoj ulozi ponovno ćemo imati priliku vidjeti Miloša Bikovića, a pridružit će mu se i jaka regionalna imena poput Miodraga Radonjića, Jovane Stojiljković, Predraga Mikija Manojlovića i Aleksandra Berčeka.

Na našu veliku radost imali smo priliku prisustvovati specijalnoj projekciji prve epizode, održanoj u beogradskoj MTS Dvorani, kojoj je nazočila i glumačka te autorska ekipa.

Što o novoj sezoni kažu glavne zvijezde?

“Stalno ima uzbudljivih trenutaka, obrata i iznenađenja. Glavni likovi Maraš i Baća sada su dosta narasli, razvili se, a protivnici su im puno veći i ozbiljniji. To je kao kada igrate video igricu i prolazite razine, tako je i u našoj seriji”, riječi su kojima je redatelj Miloš Avramović najavio novu sezonu serije.

Ovaj put, glavni likovi su uključeni u svjetske kriminalne trendove, a radnja ih odvodi širom svijeta.”Putevi se ovdje presijecaju, tako da se samim tim presijecaju i ljudske sudbine i to ga čini dinamičnim”, otkrila je glavni glumac te producent serije Miloš Biković o novim nastavcima.

Gostovanja stranih imena

Serija Južni vetar: Na granici donosi i gostovanja američkih glumaca Williama Baldwina i Erica Robertsa. Prvom je povjerena uloga bivšeg ambasadora koji je ostao u Srbiji, kao vlasnik konzultantske firme i sada je angažiran od strane svojih nekadašnjih pretpostavljenih da lobira na političkoj sceni Srbije.

U svojoj novoj političkoj igri susreće se s bivšim suradnikom, umirovljenim agentom CIA kojeg je odigrao Roberts, a koji trenutno radi za naftni konglomerat u čijem je interesu spriječiti ovisnost Zapadne Europe od ruskog plina.

Prvi dojam

Nažalost, nova sezona nas je na prvu ostavila razočaranima. Serijal koji je započet filmovima, nastavlja se na malim ekranima u istoj maniri. Treću sezonu zaredom svjedočimo usiljenoj drami s beogradskih ulica, koja se ovog puta širi i na teritorije Rusije, ali i SAD-a. Ipak, gdje god da odemo, Južni vetar svuda puše ispraznim, neodređenim tokom, bez jasno definiranog cilja. Šta serijal pokušava poručiti, ostaje nejasno.

Njegovi junaci nas uporno voze istim skupocjenim automobilima, privatnim avionima i raznim zapetljanim šemama i time nas zapravo ne vode nikuda. Po koja upečatljiva replika, to ćemo priznati, provuče se kroz dijalog. Usprkos istaknutim glumačkim imenima domaće scene, čini se da njihova veličina ne može doći do izražaja na način na koji smo navikli.

Najavni video treće sezone serije Južni vetar: Na granici čeka vas u nastavku:

Foto: IMDb, Instagram (@juznivetarfilm)

Učitati još
Zatvori