Journal Man: Regé-Jean Page mogao bi biti novi James Bond

Journal Man: Regé-Jean Page mogao
bi biti novi James Bond

Netflixova serija ‘Bridgerton’ preplavila je društvene mreže i strane medije. Izašla je na Božić, još uvijek je u trendingu i nekima je postala omiljena serija prošle godine, dok joj drugi mnogo toga zamjeraju. O našim smo dojmovima već pisali ovdje, a iako je o ‘Bridgertonu’ moguće diskutirati u smislu kvalitete, uspjeh njegove glavne zvijezde je cementiran.

Glumac Regé-Jean Page bez sumnje je novo hit ime iz svijeta glume. U ‘Bridgertonu’ je utjelovio karizmatičnog vojvodu od Hastingsa, a sad mu se otvaraju brojna vrata. Čak i ona za ulogu Jamesa Bonda.

Prije serije ‘Bridgerton’

Odrastao je u Londonu u koji je preselio s 14 godina iz Zimbabwea, a prve je veće uloge ostvario u londonskom Nacionalnom kazalištu. Glumac Regé-Jean Page poprilično je svježe ime u svijetu glume. Tek nakon uloge u BBC-jevoj seriji ‘Waterloo Road’ 2015. godine počeo je dobivati više pažnje, a prva uloga koja mu je promijenila karijeru bila je ona Chicken Georga u miniseriji ‘Roots.’ Producentica Shonda Rhimes za ‘Bridgerton’ je odmah uzela Pagea u obzir jer je iza njih već suradnja na njezinoj seriji ‘For the People.’

Ono što, vjerujemo, niste znali jest da ste ga vidjeli u filmu iz Harry Potter sage. Gotovo nevidljiva uloga, ali dovoljna da se ovih dana vrti društvenim mrežama. Page se pojavio kao gost na kaotičnom vjenčanju u prvom ‘Harry Potter and the Deathly Hallows’ filmu pored Emme Watson.

Regé-Jean Page kao novi James Bond?

Nakon uloge Simona Basseta u ‘Bridgertonu’, Page je u kratkom roku s 30 tisuća pratitelja na Instagramu stigao do više od dva milijuna. S obzirom na ulogu koju igra, ne čudi da je razvio malu vojsku obožavatelja(ica). Kad osvane novo glumačko lice i to Britanac, atraktivan i svjež na glumačkoj sceni, potrebno je malo vremena prije nego što ga se uvrsti u najprestižniju filmsku utrku. Onu za ulogu kultnog 007 agenta, Jamesa Bonda, nakon što franšizu napusti Daniel Craig. Baš kao što se to svojevremeno dogodilo Tomu Hardyju, Robertu Pattinsonu, Jamesu Nortonu i drugima.

Tom je iznenadnom hypeu pridonio i sam glumac s objavom na Twitteru: ‘Regency, royalty. Shaken and stirred’, klasičnom izjavom slavnog agenta dok naručuje piće. Iako je Tom Hardy još uvijek uvjerljivo na prvom mjestu po kladionicama, Page je u kratkom roku zasjeo na četvrto mjesto. Odmah nakon Nortona i Elbe i tako preskočio imena koja su već godinama u utrci.

U intervjuu sa Jimmyjem Fallonom komentirao je ludilo koje se stvorilo po medijima i šanse za ulogu Bonda. “Ako si Britanac i napraviš nešto što ljudi dobro prihvate, odmah se počinje razbacivati s riječju na ‘B'”, izjavio je referirajući se na ‘Bond’ i dodao kako je u pitanju samo etiketa.

“Jako mi je drago što imam tu etiketu i što sam se našao u društvu odličnih glumaca koji je također imaju. Ali na kraju dana to je samo etiketa.”

Posljednji film Daniela Craiga kao James Bonda izlazi oko Uskrsa ove godine, a o tome tko će biti novi agent još uvijek možemo još uvijek samo nagađati. Baš sve najizglednije kandidate za novog Bonda već smo raspisali ovdje!

Foto: Profiemdia.hr, WarnerBros/IMDb

Učitati još
Zatvori