Jo Nesbø i Netflix spremaju seriju temeljenu na jednom od njegovih najpoznatijih krimića
Jo Nesbø i Netflix spremaju seriju temeljenu na jednom od njegovih najpoznatijih krimića

Jo Nesbø i Netflix spremaju seriju temeljenu na jednom od njegovih najpoznatijih krimića

Jedan od najpoznatijih i najuspješnijih suvremenih pisaca krimića Jo Nesbø udružuje snage s Netflixom. Naime, potvrđeno je kako će nam stići serija temeljena na Nesbøvom krimiću Đavolja zvijezda. Norveški pisac proslavio se diljem svijeta svojim romanima o detektivu Harryju Holeu, a sada napokon dobivamo i obećavajuću TV adaptaciju.

Jo Nesbo

Harry Hole

Nova, norveška serija navodno će se zvati Harry Hole, a obuhvaćat će radnju iz petog romana serije knjiga o detektivu, već spomenutom Đavolja zvijezda. Riječ je o opsesivnom i introvertnom, ali genijalnom detektivu i jedva čekamo vidjeti kako će biti prenesen na male ekrane. Dok će Working Title producirati seriju, Øystein Karlsen preuzima redateljsku palicu. Karlsen je poznat po režiranju drame So Long Marianne. Također je potvrđeno da će Jo Nesbø usko surađivati s kreatorima serije te je napisao i scenarij.

Đavolja zvijezda prati slučaj ubojstva djevojke koja je pronađena u svom stanu u Oslu. Na lijevoj ruci amputiran joj je prst, a pod kapkom skriven sićušan crveni dijamant u obliku pentagrama – đavolje zvijezde. Detektiv Harry Hole isprva odbija surađivati u istrazi koju vodi njegov dugogodišnji suparnik Tom Waaler. Ipak, pod prijetnjom otkaza, Harry je prisiljen otrijezniti se i posvetiti poslu.

Jo Nesbo

Nije prva adaptacija

Podsjetimo, ovo neće biti prva adaptacija djela Jo Nesbøa. S obzirom na popularnost njegovih krimića, već smo i prije dobili film temeljen na Harryju Holeu. Riječ je o filmu The Snowman iz 2017., temeljen na njegovom istoimenom djelu u kojem glavnu ulogu ima Michael Fassbender. Film je bio engleska verzija ovog norveškog krimića. The Snowman je možda ostao najzapamćeniji po izrugivanju koje je iznjedrilo stotine memova. Naime, poster za film bio je malo awkward i nasmijao je mnoge. Možda se upravo zbog rizika da i seriju ne zadesi ista sudbina, Jo Nesbø priključio ovoj Netflixovoj adaptaciji.

Jo Nesbo

Foto: Profimedia, Znanje, IMDb

Učitati još
Zatvori