Film o nikad prežaljenoj glazbenoj divi stiže na male ekrane
Film o nikad prežaljenoj glazbenoj divi stiže na male ekrane

Film o nikad prežaljenoj glazbenoj
divi stiže na male ekrane

I Wanna Dance With Somebody, I Will Always Love You, How Will I Know, I Have Nothing…

Teško je nabrojati sve hitove koje je ostvarila jedna od najvećih pop diva svih vremena, Whitney HoustonDokaz tome je i Guinnessov rekord za najnagrađivaniju umjetnicu svih vremena s više od 400 nagrada uključujući i 6 Grammyja. Film I Wanna Dance With Somebody u prosincu smo imali priliku gledati u domaćim kinima, a svoju će premijeru na malim ekranima imati 27. kolovoza na HBO Max streaming platformi. Film će također biti prikazan na HBO kanalu 27. kolovoza u 20 sati.

Whitney Houston
whitney huston
Naomi Ackie kao Whitney Houston

Zahtjevan zadatak utjelovljenja pop ikone imala je glumica Naomi Ackie koja je Whitney prikazala ne samo kao pjevačicu već i producenticu, glumicu, modnu ikonu i onakva kakva je zapravo kao soba. S tim se slaže i Clive Davis, glazbeni producent, koji je dijelom zaslužan za uspješnu Whitneyinu karijeru. Njega je u filmu utjelovio Stanley Tucci. Redateljica filma je Kasi Lemmons.

Film je portret kompleksne i multitalentirane žene koja stoji iza glasa bez granica. Od djevojke iz zbora iz New Jerseyja do jedne od najprodavanijih i najnagrađivanijih glazbenih umjetnica svih vremena. Film publiku vodi na inspirativno, dirljivo i vrlo emotivno putovanje kroz život i karijeru Whitney Houston, s nastupima koji ostavljaju bez daha i glazbom sastavljenom od najomiljenijih hitova ove glazbene ikone.

whitney huston

Whitney je još kao djevojčica počela pjevati s u dječjem gospel zboru. Majka joj je bila pjevačica, pa je i s njom počela nastupati.  Nakon što se pojavila u filmu Bodyguard uz Kevina Costnera, svijet je dobio novu zvijezdu. Album s glazbom iz filma osvojio je 1994. godine Grammyja za album godine i postao najprodavaniji soundtrack svih vremena.

whitney huston

Ovaj film je puno više od obične biografije jer kroz radost i emocije slavi život i glazbu jedne od najvećih glazbenica svih vremena. Otkriva njezine početke suradnje s glazbenim producentom Cliveom Davisom, najupečatljivije trenutke iz života te karijere neprežaljene glazbene dive. Možemo vidjeti i njezinu spektakularna izvedbu američke himne na Super Bowlu XXV 1991. pred više od 70 tisuća gledatelja. Najavni video čeka vas u nastavku:

Foto: PR, Profimedia

Učitati još
Zatvori