Još jedna filmska reciklaža: Ovog tjedna u kina stižu novi Istjerivači duhova
Još jedna filmska reciklaža: Ovog tjedna u kina stižu novi Istjerivači duhova

Još jedna filmska reciklaža: Ovog tjedna u kina stižu novi Istjerivači duhova

Istjerivači duhova se vraćaju! Nakon što je prvi film Ghostbuster 1984. godine postao globalna senzacija i kulturni fenomen koji je promijenio budućnost SF komedija, nekoliko godina kasnije stigao je i drugi, koji je mnogim fanovima postao još i draži od prvog.

Franšiza se vratila u život 2016. godine s filmom koji je pobrao jako dobre komentare od kritike, no zbog potpuno novog casta i odmaka od glavnih likova nije se primio kod publike. Taj problem riješen je zadnjim nastavkom koji je izašao 2021. godine, filmom Istjerivači duhova: Nasljeđe, u kojem priču nastavlja Trevor, unuk kultnoga Erona Spenglera.

Ghostbusters
Ghostbusters

Nakon što je film Istjerivači duhova: Nasljeđe vratio franšizu na noge sa svojim miksom modernih specijalnih efekata, akcijskih avantura i mladih glumačkih nada s nostalgijom 80-tih, poznatim zlikovcima i originalnom postavom (bez pokojnoga Harolda Ramisa kojemu je film i posvećen), ovog tjedna njegov nasljednik dolazi u domaća kina.

Nosi ime Istjerivači duhova: Ledena prijetnja (Ghostbusters: Frozen Empire), a u njemu pratimo nove i stare istjerivače duhova u novom zadatku – spašavanju svijeta od drugog ledenog doba.

Istjerivači duhova: Ledena prijetnja
Istjerivači duhova: Ledena prijetnja

Povratak dobro poznatih lica

Redatelj nastavka je Gil Kenan (animirani film Monster House i božićni fantasy film A Boy Called Christmas – oba dostupna na Netflixu) koji je na prijašnjem nastavku Nasljeđe radio kao scenarist i producent, a u glavnim ulogama vraćaju se Finn Wolfhard, Mckenna Grace i Paul Rudd.

Originalna postava iz prva dva filma također se vraća! Bill Murray, Dan Aykroyd i Ernie Hudson, a u novim ulogama pojavljuju se Patton Oswalt i Kumal Nanjiani. Pripremite se, Istjerivači duhova: Ledena prijetnja u kina stižu u četvrtak, 11. travnja! Najavni video čeka vas u nastavku:

Foto: IMDb, Promo

Učitati još
Zatvori