Film prepun filmskih zvijezda koji je režirao John Krasinski hit je u kinima, no podijelio je javnost i kritiku
Film prepun filmskih zvijezda koji je režirao John Krasinski hit je u kinima, no podijelio je javnost i kritiku

Film prepun filmskih zvijezda koji je režirao John Krasinski hit je u kinima, no podijelio je javnost i kritiku

Rijetko kad jedan film za djecu uspije podijeliti publiku i kritičare. Takav je slučaj s novim obiteljskom filmom Imaginarni prijatelji (IF) koji je režirao John Krasinski, a u kojem glume Ryan Reynolds i Steve Carell. Film se trenutno prikazuje i u našim kinima, u Americi briljira na kinoblagajnama, no publika i kritičari ne dijele isto mišljenje o njemu.

Imaginarni prijatelji

O čemu je riječ?

Film Imaginarni prijatelji prati djevojku Beu (Cailey Fleming) koja otkrije kako posjeduje sposobnost da vidi svačijeg imaginarnog prijatelja. Njezin susjed Cal (Ryan Reynolds) ima istu dar. Njih dvoje se udruže kako bi pronašli dom svim onim imaginarnim prijateljima čija su ih djeca prerasla. Osim mlade Fleming te Reynoldsa, pojavljuje se i Fiona Shaw. Krasinski je uspio prikupiti još zvijezda u svom filmu pa tako glasove posuđuju Carell, Phoebe Waller-Bridge, Louis Gossett Jr., Matt Damon, Maya Rudolph, Sam Rockwell, George Clooney te Bradley Cooper. I sam Krasinski glumi oca glavne junakinje te posuđuje glas jednom od stvorenja.

Podsjetimo, ovo mu nije prvi redateljski pothvat. Još 2016. režirao je komediju The Hollars, no poznatiji je po režiraju horora A Quiet Place te njegovog nastavka u kojem glumi sa svojom suprugom Emily Blunt. Sprema se i treći dio u kojem glavne uloge preuzimaju Lupita Nyong’o i Joseph Quinn. Međutim, ovo mu je prvi film usmjeren na djecu. Zašto je toliko podijelio sve?

Imaginarni prijatelji

Podjela oko dječjeg filma

Nije čudno da mainstream publika i kritičari nekad neki film gledaju potpuno drugačije. Dok u slučaju ovog filma javnost na njega gleda kao laganu i obiteljsku priču s ciljem da zabavi, kritičari pak uvijek od filma traže nešto više. Mnogi ga kritiziraju zbog lošeg scenarija te nedovoljne izgradnje svijeta. Izgleda kako ni poznati glasovi i glumci nisu uspjeli spasiti ovaj film od loših kritika. Nazivaju ga i zbunjujućim za djecu zbog svoje kaotičnosti i nekih nelogičnosti u radnji. Animacije u filmu također nisu ništa posebno te ti likovi ne impresiraju dovoljno. No, to je sve ono što oko kritičara i odrasle osobe može i hoće uhvatiti. Imaginarni prijatelji je film koji je namijenjen djeci i obitelji. Takva publika fokusira se na emocije koje film prenosi i to im je dovoljno.

Je li film dovoljno dobar možete sami procijeniti jer trenutno igra u CineStar kinima.

Foto: IMDb, Instagram (@ifmovie)

Učitati još
Zatvori