Humoristična serija koju sve majke (i one koje će to tek postati) trebaju pogledati

Humoristična serija koju sve majke (i one koje će to tek postati) trebaju pogledati

Slučajno naletivši na australsku humorističnu seriju The Letdown prošla nedjelja postala je neplanirano binge watching nedjelja jer nismo mogli stati gledati epizodu do epizode. U hipu smo progutali svih dosadašnjih sedam epizoda prve sezone. Serija je to o svim mukama, no i lijepim trenucima, s kojima se nove majke susreću netom nakon poroda. Od bioloških i fizičkih promjena na svome tijelu, psihičkog i emotivnog stanja pa do odnosa s prijateljima, suprugom, roditeljima i svojtom.

The Letdown – humoristična serija za buduće majke

Na jako zabavan i istovremeno izuzetno realan način serija pristupa problemima ranog majčinstva, o čemu se u mnogim zajednicama i ne govori. Uz propagandu žene, majke, kraljice… dojilje, nutricionistkinje, karijeristice, stilistice i svih mogućih karijera koje jedna žena može imati, realizirane u potpunosti i na savršen i idealan način, ova serija razbija mitove i pokazuje onu ponekad ružnu i realnu stranu ranog majčinstva. The Letdown je serija koja prati mamu Audrey te sve što se dešava s njezinim novim životom – na privatnom, majčinskom, društvenom i poslovnom planu.

Serija ne uljepšava niti jedan trenutak, naprotiv svaka gledateljica koja je nedavno rodila prepoznat će i svoje trenutke u napadima panike, anksioznosti, natečenih grudi, komplikacijama oko dojenja, nerazumijevanja okoline te deprivacije sna.

U prvoj epizodi Audrey pristupa grupi podrške mladih roditelja (majke i jedan otac) koju čine sve moguće kombinacije majki – koje doje, koje ne doje, s kojom dijete spava u krevetu, s kojim dijete ne spava u krevetu, karijeristica, majka domaćica itd… Dolazi do onoga s čime se žene jako često susreću – osuđivanja, podbadanja, krivnje, da bi kroz sedam epizoda one sve međusobno našle razumijevanje jedna za drugu i postale jedna drugoj pomoć i podrška, a neke i prijateljice. Majčinstvo i posao također se u seriji na jako duhovit način obrađuju, posebno trenuci kada žene misle da su izgubile svoje kognitivne sposobnosti, vokabular i kada pamćenje više nije kratkoročno, već trenutno.

Serija donosi i trenutke očevih bavljenja s djecom, posebno s malim bebama, gdje svoje roditeljsko vrijeme nazivaju čuvanjem djece i kako se majke nose s time i rušenjem nametnutih patrijarhalnih obrazaca. S druge strane također donosi situacije priče očekivanja žene da bude čvrsta i nesalomljiva i koliko je taj, drugi ekstrem zapravo isto kriv, posebno u epizodi čišćenja kuće kada Audrey vikend provede s majkom i bakom, također s osebujnim ženama, svaka sa svojim stavovima i uvjerenjima. Ova generacijska epizoda pokazuje koliko se neke stvari drugačije shvaćaju, samo zato što se radi i o drugim generacijama.

Iako se serija zapravo bavi first world problemom, on je stvaran i prisutan i o njemu se ne smije šutjeti, a niti pretvarati se da su stvari bolje nego jesu. Nadamo se da će se sve žene na kraju nasmijati svim tim nezgodnim trenucima i da će serija pomoći oko razbijanja predrasuda i tabua koji se stvaraju oko novih majki. Kako bi svima majčinstvo bilo ljepše i lakše.

Učitati još
Zatvori