Norveška božićna serija koju morate dodati na listu za gledanje

Norveška božićna serija koju morate
dodati na listu za gledanje

Nije tajna da smo veliki fanovi božićnog sadržaja na Netflixu. Među sobom unutar redakcije smo definitivno pogledali sve što je streaming div ponudio ove i prošlih sezona, pa čak i rangirali sve božićne filmove trenutno dostupne, no malo je toga što bi izdvojili kao baš genijalno. Slatka serija Dash & Lily jedna je od ozbiljnijih preporuka za blagdanski binge, a čini se da serije ove godine odnose pobjedu nad filmovima jer je krajem prošlog tjedna na streaming platformu stigla druga sezona nama omiljene Home for Christmas, serije koju morate staviti na svoju listu za gledanje.

Home for Christmas je savršeni božićni binge materijal

Home for Christmas, ili u originalu Hjem til jul, prva je norveška originalna produkcija za Netflix čija se prva sezona pojavila u prosincu 2019., taman u blagdansko vrijeme. Sa šest epizoda po sezoni u trajanju od samo pola sata po epizodi, vrlo ju je lako odgledati u komadu, a vjerojatno i neizbježno jer je radnja tako pitka da ćete se teško odlijepiti od ekrana.

Serija prati glumicu Idu Elise Broch u ulozi Johanne, 30-godišnje medicinske sestre, koja je pod pritiskom obitelji i društvenih očekivanja da na večeru koju tradicionalno organiziraju svakog Badnjaka dovede dečka. Točnije, Johanne je 1. prosinca svojoj obitelji najavila da ima dečka kojeg će dovesti na večeru, osjećajući se neadekvatno u usporedbi sa svojom braćom, a to je započelo 24 dana speed datinga, slijepih sudara, neočekivanih ljubavnika, nadanja i razočaranja da normalnog frajera nikad neće pronaći.

S radnjom koja se brzo izmjenjuje, iznimno simpatičnom glavnom glumicom i duhovitim odabirom potencijalnih partnera, serija je dala svoj komentar na dejting scenu danas, društvene norme i očekivanja od singl pojedinaca te se brzo uvukla u srca gledatelja koji su se sigurno mogli poistovjetiti s barem jednom od priča u sklopu radnje. Odmah je dobila pozitivne kritike te je opisivana kao spoj Bridget Jones i Love Actually, a to je opis kojem je u blagdansko doba teško odoljeti.

Druga sezona je stigla

Sve je to dalo vjetar u leđa drugoj sezoni koja je napokon došla na Netflix i popela se na sedmo mjesto najgledanijih serija trenutno. U posljednoj epizodi prve sezone ostavljeni smo pred velikim cliffhangerom – s kim je u konačnici Johanne završila, nakon svih blagdanskih peripetija. Nova sezona obećaje jednaku količinu mini zapleta i raspleta, toplih priča i uzbuđenja dok će Johanne još jednom pokušati dokučiti s kime treba biti i kako voljeti sebe.

Ako još niste, pogledajte prvu sezonu i pokušajte odoljeti drugoj.

Foto: Netflix

Učitati još
Zatvori