Nakon 27 godina stiže drugi dio kultnog filma ‘Hocus Pocus’, tko će ga režirati i vraćaju li se originalne vještice?

Nakon 27 godina stiže drugi dio kultnog filma ‘Hocus Pocus’, tko će ga režirati i vraćaju li se originalne vještice?

Foto: Profimedia.hr

Prošlo je gotovo 27 godina od kultnog filma Hocus Pocus u kojem su Bette Midler, Sarah Jessica Parker i Kathy Najimy postale najslavniji vještičji trio. Sad se priča o vješticama iz Salema vraća u novom ruhu. Sad je poznato da će drugi dio filma režirati Adam Shankman.

Može li njegovo ime garantirati uspjeh filma? Prosudite sami. Shankman je originalno bio profesionalni koreograf da bi napravio zaokret u karijeri i preuzeo ulogu producenta. Američki producent stoji iza slavnog mjuzikla Hairspray iz 2007. godine, drame A Walk To Remember, Step Up-a, hit romantične komedije Wedding Planner, a najnoviji mu je projekt film iz 2019. godine s Taraji P. Henson u glavnoj ulozi, What Men Want. Filmovi na kojima je radio možda nisu vrhunac kinematografije, ali očekujemo li zbilja od ove priče nekakv ozbiljan dijalog i poantu? Njegovo iskustvo s obiteljskim filmovima moglo bi u novi Hocus Pocus unijeti upravo otkačenost, opuštenost i dozu jeze koja mu je potrebna da bude jednako dobar kao prvi dio.

Ne radi se o remakeu filma, već o njegovom nastavku što znači da ćemo zasigurno upoznati nove filmske likove. Još uvijek nije potvrđeno hoće li se glavne glumice vratiti u svojim ulogama, ali sve su tri već izrazile interes da još jednom utjelove sestre Sanderson.Variety je, ipak, otkrio da će glumice sigurno sudjelovati u filmu u nekom aspektu. Čak je i Thora Birch, koja je utjelovila djevojčicu Dani Dennison u filmu, najavila da je vrlo uzbuđena zbog nastavka i da ne bi odbila ulogu.

Hocus Pocus donosi priču o tri sestre vještice koje se nakon 300 godina, vraćaju u životu. Međutim, moraju se priviknuti na 20. stoljeće u kojem je Halloween – čista zabava. Iako film nije bio uspješan kad je tek izašao, s godinama je postajao sve omiljeniji, iako se nikad nije preispitivala njegova kvaliteta, scenarij i režija. Zašto i bi? Na te stvari njegova popularnost nikad nije ni oslanjala, a danas je ionako dobio status klasika pop kulture.

Foto: Profimedia.hr, IMDb

Učitati još
Zatvori