Hit TV serije temeljene na knjigama, a koje odmah možete gledati

Hit TV serije temeljene na knjigama, a
koje odmah možete gledati

Nakon čitanja dobre knjige još je veći užitak pogledati ekranizaciju iste. Osim filmova, neke su pretočene u odlične TV serije – neke smo već gledali, neke nove sezone ćemo tek pogledati, a koje predlažemo za jedno vikend binge gledanje, pročitajte u nastavku…

The Passage

Serija Prijelaz fokusira se na Projekt NOAH, tajnu medicinsku ustanovu u kojoj znanstvenici eksperimentiraju s opasnim virusom koji bi mogao dovesti do izlječenja svih bolesti, ali također nosi i potencijal za brisanje čitave ljudske rase. Kada je Amy Bellafonte izabrana da bude testni subjekt tajanstvenog projekta, federalni agent Brad Wolgast je čovjek koji je zadužen da je dovede u Projekt NOAH. Na kraju, Wolgast postaje njezin surogat otac koji je pokušava zaštititi pod svaku cijenu. Bradov i Amyjin put prislit će ih da se suoče s vodećim znanstvenicima Projekta NOAH, bojnikom Nicholeom Sykesom i dr. Jonasom Learom, kao i s okorjelim bivšim mornaričkim operativcem Clarkom Richardsom, kojeg je Brad obučio.

The Umbrella Academy

Serija je bazirana na istoimenom stripu koji donosi priču iz jednog drugog svemira. 43 novorođenčadi se nenadano rodi i sedam njih usvoji vanzemaljac Sir Reginald Hargreaves poznatiji kao Monocle. On stvara Umbrella Academy, dom za usvojenu djecu kako bi ih trenirao za spašavanje svijeta. Kako odrastaju djeca se vremenom udaljuju. Nakon mnogo godina opet se spajaju kako bi riješili sumnjivu iznenadnu smrt svog oca.

Shrill

Genijalna komičarka Aidy Bryant kreatorica je, režiserka, spisateljica i glavna glumica ove serije. Radi se o tv seriji koja, temeljeći se na knjizu Shrill: Notes from a Loud Woman by Lindy West, prati priču žene koja odluči u potpunosti promijeniti svoj život bez da mijenja svoje tijelo! Urnebesna i pametna, ovo je serija koju ćete pogledati u jdenom dahu!

https://www.youtube.com/watch?v=JyUr_-jxWZA

Alias Grace

Serija se temelji prema istinitoj priči o Grace Marks. Grace Marks bila je služavka i emigrantkinja iz Irske koja je završila u zatvoru 1843. godine zbog, najvjerojatnije lažne optužbe, za umorstvo svojeg poslodavca Thomasa Kinneara. Grace je tvrdila da se ne sjeća umorstva, no činjenice i dokazi koji su predočeni nikako joj ne idu u korist. Cijelo desetljeće nakon tog događaja dr. Simon Jordan pokušava joj pomoći prisjetiti se.

To je radnja u kratko, no serija je mnogo, mnogo više. Ne radi se o prosječnom krimiću. Naravno u prilog tomu govori i činjenica da je serija snimljena prema istoimenom romanu Margaret Atwood, koja također potpisuje roman Sluškinjinu priču (Handmaid’s Tale) prema kojem je snimljena istoimena serija koja je uzburkala javnost ovog ljeta. Ovaj zločin ostao je misterij do dana današnjeg i genijalna Margaret Atwood pretvorila je priču oko ubojstva i Grace Marks u genijalan, napeti roman.

Alias Grace

Alias Grace 7

Alias Grace 5

Mindhunter

Čekali smo doslovno vječnost za nastavak sezone jedne od najboljih kriminalističkih serija koje smo pogledali tijekom posljednjih nekoliko godina – i napokon ćemo ju dočekati! Druga sezona Mindhuntera dolazi tijekom prvog kvartala 2019., što je odličan poticaj za ponovno gledanje prve epizode – a zašto nas je serija toliko opčinila pročitajte ovdje.

Mindhunter 3

mindhunter-2

Učitati još
Zatvori