Nova Netflixova teen serija koja je dobila izvrsne ocjene svih koji su je pogledali

Nova Netflixova teen serija koja je dobila izvrsne ocjene svih koji su je pogledali

Prije nekoliko smo vam mjeseci donijeli proljetni preview odnosno najuzbudljivije sadržaje i premijere koje nas očekuju na filmskom i TV planu. Pretpostavljali smo da će odjeknuti Russian Doll, da ćemo o Bridgertonu slušati na sve strane i da će The Batman puniti kino dvorane. Međutim, još nitko nije šuškao o seriji Heartstopper, niti smo slutili da će u rekordnom vremenu postati jedna od najbolje ocijenjenih serija na Netflixu u 2022. godini. Serija koju je The Guardian prozvao trenutno ‘najšarmantnijom serijom’ u ponudi stigla je na Netflix bez pretjerane promocije, a već u prvih nekoliko dana prikazivanja stekla je poprilične pohvale. Sasvim dovoljne da je već do kraja ovog tjedna izbingeamo do kraja; jer ima tek osam epizoda u trajanju od 25 minuta!

Grafički roman Alice Oseman u Netflixovom izdanju

Alice Oseman tek je ove godine navršila 27 godina, a već je objavila tri romana i grafički roman Heartstopper po kojem je i snimljena nova serija. Britanska spisateljica i ilustratorica u svojim djelima spretno proučava teme identiteta, seksualnosti, prijateljstva, nasilja, prihvaćanja i mentalnog zdravlja. Serijal grafičkih romana Heartsopper po kojem je nastala serija je najpoznatije njezino djelo, a počeli su kao web stripovi na nekoć popularnom Tumblru i Tapasu. U njih se zaljubio enorman broj ljudi i u toj su formi pregledani više od 52 milijuna puta. U printanom izdanju izašli su 2019. godine i dosad je prodano više od milijun primjeraka. Radnja Heartstoppera pravi dvoje mladih tinejdžera, Nicka i Charlieja, koji se upoznaju u školi, postaju bliski prijatelji i uskoro shvaćaju da obojici prijateljstvo znači nešto više. Njihov svijet ispunjava mozaik sporednih likovi koji su cijelu priču učinili još toplijom.

Coming of age serija vjerno prenosi zgode dvojice tinejdžera koji prolaze uspone i padove u svojoj prvoj ljubavnoj vezi. Glavne uloge utjelovili su Kit Connor (kao Nick) i Joe Locke (kao Charlie), a u seriji se pojavljuje i Olivia Colman kao majka jednog od dječaka. Sve počinje spletom okolnosti nakon kojih Charlie, četrnaestogodišnji tinejdžer koji je već javno pokazao svoju seksualnu orijentaciju, razvije simpatije prema popularnom ragbijašu iz škole, Nicku.

Osim što se u njezine likove vrlo lako zaljubiti (prema prvim reakcijama publike), serija donosi i šarmantnu estetiku zbog koje je još bolji materijal za bingeanje. Feel-good priča koja ipak ne umanjuje važnost teme odnosno mlade LGBTQ+ ljubavi koju obrađuje bit će najbolji izbor kad tražite seriju u kojoj ćete uživati i uz koju će vam vrijeme jednostavno proletjeti.

Foto: IMDb, Amazon

Učitati još
Zatvori