Najgledaniji i najhvaljeniji filmovi i serije napokon na jednom mjestu

Najgledaniji i najhvaljeniji filmovi i
serije napokon na jednom mjestu

Komičari

Otkad su streaming platforme u posljednjih desetak godina planule, filmska se i televizijska publika u potpunosti promijenila. Boom servisa postao je sinonim za pravu lavinu sadržaja i noviteta koji su odjednom, umjesto svakih nekoliko mjeseci, počeli pristizati svakih nekoliko dana. Unatoč prvotnoj euforiji zbog bogatstva eskapističke ponude, posljednjih je godina postalo izazovno probrati tu malu džunglu sadržaja i odabrati jednu adresu na kojoj ćemo pronaći sve; serije za razonodu, hvaljene filmove, nagrađivane drame i nostalgične naslove u kojima toliko guštamo s vremena na vrijeme.

Mala se prekretnica dogodila ovog mjeseca kad je u Hrvatsku napokon stigao HBO Max i donio idealan balans udarnih serija i filmova i onih uz koje ćemo odmarati vikendom.

HBO Max kao adresa koja objedinjuje ono najbolje

Kimi

Zamijenio je dotadašnji HBO GO i objedinio naslove najvećih produkcijskih studija kao što su HBO, Warner Bros., DC, Cartoon Networks i Max Originals čije potpise nose kultni i najgledaniji filmovi, ali i serije. Oduševile su nas vijesti da će upravo filmovi Warner Bros. produkcije, nakon velike kino premijere, biti dostupni i na platformi što znači da će pristup filmskim spektaklima biti lakši no ikad. Od čuvenih naslova do aktualnih hitova, HBO Max može se gledati na tri uređaja istovremeno, a može se otvoriti i personalizirati čak pet profila. Upravo kako bismo se lakše snašli u moru noviteta, HBO Max je sadržaj podijelio na više načina. Osim po onoj osnovnoj podjeli – filmovi ili serije, naslove možete pretraživati po žanrovima, mjestu produkcija (primjerice, je li lokalna produkcija), a trending now lista pokazuje trenutno najpopularnije na platformi. Još uvijek traje izvrsna ponuda prema kojoj korisnici koji se registriraju do 31. ožujka dobivaju promotivnu cijenu pretplate koja iznosi tek 4,66 eura mjesečno, a za one koji se pretplate nakon toga regularna cijena iznosi 6,99 eur mjesečno.

Presudno je ipak ono što dobivamo, a na HBO Maxu to je uistinu raskošan mozaik filmova i serija. Probrali smo ponudu za vas i složili veliki presjek najboljih serija i filmova s nove streaming platforme u Hrvatskoj zbog kojih se isplati baciti pogled.

Najzabavnije nove serije u koje ćete se zaljubiti

Komičari (Hacks)

Ovjenčana nagradama poput Zlatnog globusa i Emmyja, serija Komičari prošle se godine profilirala u jedan od najoriginalnijih noviteta, pravo osvježenje u ponudi serija. Napokon je imamo priliku pogledati u ponudi HBO Maxa, a kroz radnju nas primarno vode legendarna Jean Smart u ulozi Deborah Vance, stand-up dive koja želi opstati na sceni i Hannah Einbinder kao Ava Daniels, izgubljena i nezaposlena mlada scenaristica odnosno autorica koja ne može pronaći posao. Dvije žene moraju se udružiti kako bi nadišle izazove, ali pritom mračna komedija prikazuje koliko im je teško premostiti međusobno razlike.

Seksualni život studentica (The Sex Lives of College Girls)

Mindy Kaling osmislila je savršenu ‘žensku’ seriju bez stereotipnog predznaka kakvog često ta etiketa nosi. Seksualni život studentica ženska je priča u punom smislu jer donosi fantastične izvedbe glavnih lica, a na duhovit i britak način u prvi plan gura teme poput mizoginije, seksualnosti i traženja vlastitog identiteta. Radnja je smještena na fiktivni koledž na kojem upoznajemo četiri sasvim različite brucošice koje zajedno žive na kampusu i svaka od njih kreće u novo životno poglavlje. Young-adult priča vodi nas u adolescenciju i sve što taj neobičan period života nosi sa sobom, a nas kao gledatelje – garantirano – stavlja u odlično raspoloženje.

Serije s fantastičnim ocjenama

Genijalna prijateljica (My Brilliant Friend)

Trebamo li uopće predstavljati jednu od najuspješnijih talijanskih serija unatrag nekoliko godina? Genijalna prijateljica snimljena je po kultnim romanima Elene Ferrante, najvažnije suvremene književnice o kojoj se vrlo malo zna. Serija je 2018. godine iznova proslavila knjigu i iz priče o dvije prijateljice koje odrastaju u napuljskom predgrađu izvukla ono najbolje. Treća i po mišljenjima mnogih dosad najbolja sezona, odnedavno je dostupna na HBO Maxu, a u osam epizoda ponovno prati Elenu i Lilu koje sad odrastaju u talijanskoj realnosti pod sve težim bremenom društvene i političke situacije. Emotivan i intrigantan prikaz ženskog prijateljstva ne prestaje oduševljavati iz sezone u sezonu.

Prizori iz bračnog života (Scenes from Marriage)

Scenes-From-A-Marriage-1

Prošle su jeseni sa svih strana pristizale fotografije Oscara Isaaca i Jessice Chastain motivirane upravo njihovom zajedničkom serijom Prizori iz bračnog života. Proslavljeni švedski autor Ingmar Bergman još je 1973. godine stvorio ovaj klasik, a nova streaming inačica suočava nas s novim prikazom ljubavi, gorčine, strasti, braka i rastave kroz priču o američkom bračnom paru Miri i Jonathanu. Serija donosi intimistički pogled u odnos koji nije razoren određenim događajem ili krivim potezom zbog čega priča o ljubavi (ili pak mržnji) postaje još posebnija.

Teen klasici koje napokon iznova gledamo

Tree Hill (One Tree Hill)

Ne sumnjamo da mnogima od vas glazbena špica ove kultne tinejdžerske serije već odzvanja mislima. Tree Hill gutali smo kao klinci i godinama pratili glavne likove iz malog američkog gradića – od njihovih tinejdžerskih dana pa sve do odrasle dobi. S njima smo odrastali pa je tako priča s Chadom Michaelom Murrayjem, Jamesom Laffertyjem, Hilarie Burton i Sophijom Bush u glavnim ulogama mnogima ultimativni comfort watch. Epizode uvijek iznova možete pogledati na HBO Maxu i na kratko se teleportirati u ona nešto lakša i drugačija vremena.

Vampirski dnevnici (The Vampire Diaries)

Sličan efekt za one mlađe ima sama spomen Vampirskih dnevnika, serije koja je Ninu Dobrev, Paula Wesleyja i Iana Somerhaldera vinula u zvijezde. Ovaj je trio, tik nakon megapopularne Sumrak sage, postao mnogima puno draža vampirska kombinacija. Osim karizmatičnih glavnih likova u obliku tinejdžerke Elene (Dobrev) i braće Salvatore, Stefana (Wesley) i Damona (Somerhalder), publiku su ‘kupili’ i vrckavi, šarmantni i intrigantni sporedni likovi koji su začinili priču o jednom neobičnom ljubavnom trokutu.

 Blockbusteri nominirani za Oscara

Dina (Dune)

Dinu smo čekali više od dvije godine i kad je konačno izašla u kina – zaključak većine bio je da se čekanje isplatilo. Snimljen po klasiku Franka Herbera, radnja prati mladog Paula Atreidesa koji nakon političke izdaje i tragične sudbine svoje obitelji mora krenuti na putovanje s neizvjesnim krajem. U režiji fantastičnog Dennisa Villeneuvea, film s Timotheejem Chalametom i Rebecca Ferguson u glavnim ulogama transformirao se u filmski spektakl neviđenih razmjera i dobio impresivnih 10 nominacija za Oscara! HBO Max daje nam priliku da pogledamo hvaljeno, gotovo remek-djelo, koje ne igra više u kinima, a bez dileme je jedan od onih filmova koje ne smijete propustiti.

Kralj Richard (King Richard)

Otkad smo pogledali biografski film Kralj Richard, ne prestajemo tvrditi da je uvjerljivo najbolje izdanje Willa Smitha. Biografski film prati odrastanje legendarnih tenisačica, Serene i Venus Williams, koje danas ne bismo gledali na svjetskim tenisačkim terenima da nije bilo Richarda Williamsa. Smith je utjelovio karizmatičnog, upornog, po mnogočemu ekscentričnog oca dvije sportašice, a osim njega, za Oscara je nominirana i Aunjanue Ellis u ulozi Brandi Williams, majke djevojaka. Ususret Oscarima, imate idealnu priliku film pogledati na HBO Maxu!

Filmovi o kojima su svi pričali

Kimi

Kad Steven Soderbergh potpisuje film, mi gledamo! Kimi je zasad jedan od najupečatljivijih koji su uopće izašli u 2022. godini. Zoe Kravitz utjelovila je glavnu ulogu u napetom, tehnologijom inspiriranom, trileru koji nije sličan ničemu što ste gledali dosad. Radnja je smještena u svijet pandemije u kojem pratimo Angelu (Kravitz), mladu djevojku koja se bavi tehnologijom, a pati od agorafobije. Spletom okolnosti dobiva ključnu informaciju i dokaz o tajnovitom nasilnom slučaju, ali kad ga pokuša prijaviti, shvaća da pravdu mora uzeti u svoje ruke i učiniti ono čega se najviše boji – izaći u svijet.

Visine New Yorka (In The Heights)

Visine New Yorka u jednom je trenutku u 2021. godini na kratko podsjetio na onaj stari sjaj mjuzikla i ubrzo se svrstao među filmske favorite kritičara. Lin-Manuel Miranda, poznati autor i zvijezda kultnog Hamiltona, potpisuje Visine New Yorka koji osvježavajuće prikazuje latinoameričku zajednicu u New Yorku. Film nas teleportira u jedno ljeto kad se život vlasnika male bodege u potpunosti mijenja. Usnavi (Anthony Ramos) štedi novce kako bi si osigurao bolju budućnost, ali nakon neočekivanog događaja, on mora preispitati svoje planove, odlazak u Dominikansku Republiku, postojanje male bodege i uopće svoje mjesto u društvu.

Reality emisije za opustiti se

Selena + Chef

Ponekad nam je potrebno nešto uistinu opuštajuće, savršen sadržaj za lagodan vikend. Selena + Chef donosi nam popularnu pjevačicu, glumicu i producenticu u malo drugačijoj i puno spontanijoj ulozi. Improvizirana odnosno emisija snimljena bez striktnog scenarija prati Selenu Gomez koja u svakoj epizodi ima novi kulinarski izazov pred sobom u kojem joj pomaže profesionalni chef. Duhovita reality emisija prikazuje nezgode u kuhinji, tips and trick profesionalaca i zanimljivu gastro avanturu, a ono najbolje: u svakoj epizodi emisija donira 10 tisuća dolara određenoj humanitarnoj organizaciji.

Nove zvijezde dizajna s Ellen DeGeneres

Ako ste među onima koji vole reality natjecanja, Nove zvijezde dizajna s Ellen DeGeneres bit će idealan izbor za kraj radnog tjedna ili vikend opuštanje. U natjecanju sudjeluje sedam dizajnera namještaja koji se međusobno natječu u raznim izazovima, a za sasvim originalni komad namještaja imaju tek nekoliko dana. O njihovom dizajnu i sudbini raspravlja stručni žiri koji određuje tko će se natjecati za nagradu od 100 tisuća dolara, a slavna komičarka pritom predvodi show!

Foto: Profimedia.hr, IMDb

Advertisement

Učitati još
Zatvori