Snima se dokumentarac o tragično preminuloj holivudskoj glumici Brittany Murphy

Snima se dokumentarac o tragično preminuloj
holivudskoj glumici Brittany Murphy

Brittany Murphy Clueless
Film Clueless

Novi dokumentarac na HBO-u govorit će o životu i tragičnoj smrti mlade glumice. Brittany Murphy koja je bila najpoznatija po ulogama u filmovima ‘8 Mile’ i ‘Clueless’ bila je na velikom usponu u svojoj karijeri, a onda je iznenadno preminula u dobi od 32 godine. Onesvijestila se u kupaonici svoje kuće gdje je živjela s majkom i suprugom 20. prosinca 2009. godine i prevezena je u bolnicu gdje je umrla samo dva sata kasnije. Iako je kao glavni uzrok njezine smrti navedena upala pluća i anemija i dan danas fanovi te mediji spekuliraju o tome što se doista dogodilo. Njen suprug Simon Monjack preminuo je samo pet mjeseci nakon te je kao uzrok smrti navedena isto upala pluća i anemija. Dvije neobjašnjene i iznenadne smrti teme su raznih diskusija i teorija čak i 11 godina nakon događaja.

Brittany Murphy

Brittany Murphy 8 Mile
Film 8 Mile

Brittany je svoju glumačku karijeru započela s 18 godina ulogom u filmu ‘Otkačena plavuša’ iz 1995. godine. Film se proslavio među mladima diljem svijeta, a Brittany iako nije imala glavnu ulogu već je tada pokazala svoj potencijal i očiglednu strast za glumom. Od tada Brittany je dobila još mnogo nezaboravnih uloga kao Tai u filmu ‘Clueless’ uz Aliciu Silverstone, Daisy u filmu ‘Girl, Interrupted’ uz Angelinu Jolie te možda mnogima i najprepoznatljiviju – Alex u ‘8 Mile’ uz Eminema.  Imala je relativno kratak život na sceni ali je uspjela utjeloviti uloge po kojima će biti zapamćena zauvijek.

 Ostali filmovi u kojima se pojavila  su ‘Falling Sky’, ‘Drop Dead Gorgeous’, ‘Just Married’, ‘Uptown Girls’, ‘Don’t Say a Word’, ‘Little Black Book’ te mnogi drugi.

Dokumentarac će se fokusirati na život i karijeru Brittany

Brittany Murphy Just Married
Film Just Married

Dokumentarac koji je režisirala Cynthia Hill sastojat će se od dva dijela i prikazati dosad neviđeni uvid u karijeru, život te misterioznu smrt lijepe glumice. U seriji će biti niz intervjua sa bliskim prijateljima i obitelji te nikad objavljene arhivske snimke. HBO izjavljuje kako se dokumentarac neće fokusirati na teorije urote te misteriozne okolnosti njezine smrti nego ponajviše njezinom uspješnom karijerom i putem do slave. Cynthia Hill potvrdila je da je razlog snimanja dokumentarca slavljenje talenta Brittany i da je šteta što je njezina smrt zasjenila njezinu uspješnost u onome što je radila.

Još nemamo točne informacije o datumu emitiranja serije no sigurno je da svi nestrpljivo iščekujemo dolazak ove misteriozne priče na male ekrane.

Foto: IMDB

Učitati još
Zatvori