HBO donosi adaptaciju kultnog romana Fahrenheit 451

HBO donosi adaptaciju kultnog
romana Fahrenheit 451

fahrenheit-451

Distopijski romani oduvijek su posebno zanimljivo štivo za adaptaciju, a među posljednjima koji će dobiti posve novu adaptaciju našao se kultni roman Fahrenheit 451. Ray Bradbury je knjigu objavio 1953. godine zamislivši budućnost u kojoj se knjige moraju paliti jer su nezakonite, povijest se po potrebi nanovo piše, a društvo je opsjednuto medijima.

Fahrenheit 451 na HBO-u

Tema, danas aktualnija nego ikad, bit će centralna u HBO televizijskom filmu u kojem glavne uloge imaju Michael B. Jordan (upravo ga gledamo u Black Pantheru) i fantastični Michael Shannon. Ovo je druga ekranizacija, nakon verzije Françoisa Truffauta iz 1966. godine. Radnja će ostati vjerna temama obrađenim u predlošku, određeni likove i neki događaji su izmijenjeni kako bi se priča modernizirala i osvježila.

Michael B. Jordan glumi Guya Montaga, predanog vatrogasca koji počinje sumnjati u svoj posao i u vladu, koja je knjige proglasila nezakonitima i opasnima zbog očuvanja i širenja ideja. Michael Shannon glumi njegovog nadređenog Beattyja, a Sofia Boutella doušnicu koja se nalazi između njih.

Fahrenheit 451 dolazi na HBO nekad ovog proljeća, pogledajte trailer u nastavku.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=31&v=UEhsFEgsI5U

Učitati još
Zatvori