Savršeno je vrijeme za još jedan Harry Potter maraton

Savršeno je vrijeme za još jedan
Harry Potter maraton

Hladnije temperature i jesenski ili zimski dani idu ruku pod ruku s instaliranjem na kauču uz dekicu i dobar film, ili, dapače, filmski maraton. Neki se filmovi već tradicionalno vežu uz zimu i blagdane, kao da nas pripremaju za pravo prosinačko raspoloženje i prije nego što zakoračimo u službeno božićno vrijeme.

Među njima su svakako i svi Harry Potter nastavci čija, nerijetko vrlo mračna, atmosfera posebno dolazi do izražaja baš kada se temperature spuste, vani pada kiša i dani kraće traju.

Harry Potter maraton do kraja studenog

Svake godine imamo priliku na ovaj ili onaj način uživati u Harry Potter maratonu, putem streaming i on-demand kanala koji su otkupili prava, no poseban je gušt nabasati na neki od nastavaka na televiziji i odgledati cijeli film do kraja. Tako primjerice narednih šest nedjelja od 20h možete uživati uz RTL i cijelu Harry Potter sagu.

Budući da Harry Potter ima sedam nastavaka, to je prilika za cjelovečernji vikend ritual koji možete planirati s ukućanima. Nekoliko sati samo za vas i magičan svijet čarobnjaka, uz grickalice i vruću čokoladu, dok se vani šuljaju prvi zimski dani.

Prva nedjelja i prvi film, Harry Potter i kamen mudraca su iza nas, no danas je na redu drugi dio – Harry Potter i odaja tajni. Za one koji ne znaju o čemu se radi (iako ne vjerujemo da je puno takvih), nakon dugog ljeta s groznim Dursleyjima, Harry Potter je ometen u pokušaju da se ukrca u vlak za Školu vještičarenja i čarobnjaštva Hogwarts kako bi krenuo u drugi razred. No to je tek početak, jer tragični događaji kreću kada netko otvori Odaju tajni iz koje izlazi čudovište koje napada učenike bezjačkog podrijetla i skamenjuje ih. Prema legendi, Odaju je sagradio Salazar Slytherin i može ju otvoriti samo njegov pravi baštinik kako bi “očistio” Hogwarts od učenika koji nisu čistokrvni, a prvi osumnjičeni za tako nešto je upravo Harry. Glasine će, kao i obično, morati odbaciti sam i riješiti novi misterij.

Preporuka

Zatvori