Potvrđeno je: Stižu nam novi nastavci filma Gospodar prstenova
Potvrđeno je: Stižu nam novi nastavci filma Gospodar prstenova

Potvrđeno je: Stižu nam novi nastavci
filma Gospodar prstenova

Izvršni direktor Warner Bros Discoveryja, David Zaslav, objavio je kako je postignut dogovor o snimanju “više” filmova temeljenih na knjigama J. R. R. Tolkiena. Cijena ugovora s Embracer Group, švedskom tvrtkom za igre na sreću koja posjeduje prava na većinu Tolkienovih ostvarenja, tek treba biti otkrivena. No, pretpostavlja se kako će biti paprena.

Filmovi će se razvijati kroz Warner Bros producentsku kuću New Line Cinema, koja je producirala i legendarnu trilogiju redatelja Petera Jacksona. Ti su filmovi zaradili gotovo 3 milijarde dolara diljem svijeta, osvojivši ujedno i 11 Oscara, uključujući i onaj za najbolji film 2004. godine.

O potencijalnim novim filmovima oglasio se i Peter Jackson, koji je u izjavi za Variety istaknuo kako je upućen u razvoj novih filmova te je dodao kako se, uz svoje najbliže suradnike, raduje daljnjim razgovorima s produkcijskom kućom. Istaknuo je i kako ga zanima kakav će biti njihova vizija te će možda i nastaviti suradnju.

Ovaj je ugovor zapravo odvojen od TV strane, koja pokriva Prime Video seriju Gospodar prstenova: Prstenovi moći, tako da se ovi novi filmovi teoretski ne bi izravno povezali s tom serijom. Informacije su još uvijek šture, no znajte kako ćemo vas prve obavijestiti o svim (potencijalnim) događanjima u Međuzemlju.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori