Novi film o Godzilli i Kongu dokaz je da nam blockbusteri nisu dosadili. Samo trebaju biti ono što očekujemo od njih
Novi film o Godzilli i Kongu dokaz je da nam blockbusteri nisu dosadili. Samo trebaju biti ono što očekujemo od njih

Novi film o Godzilli i Kongu dokaz je da nam blockbusteri nisu dosadili. Samo trebaju biti ono što očekujemo od njih

Nekad jednostavno poželimo pogledati loš film. Nemojte nas krivo shvatiti, onaj kojem smo posvetili naredne retke nije nužno takav, no jedan je od onih koji nisu naišli na odobrenje filmskih kritičara.

Ipak, uspješno je privukao publiku te u prvom tjednu prikazivanja postao treći najuspješniji film po trenutno ostvarenoj zaradi ove godine. Uz to, stekao je i sjajne kritike gledatelja o čemu svjedoče i ocjene ostvarene na relevantnoj stranici za ocjenjivanje filmskog sadržaja – Rotten Tomatoes (gdje je ostvario 93% pozitivnih recenzija).

Riječ je o blockbusteru Godzilla x Kong: The New Empire (Godzilla X Kong: Novo Carstvo), u kojem veliki neprijatelji postaju saveznici. Ovoga puta primorani su djelovati skupa kako bi zaštitili čovječanstvo od nove napasti.

Godzilla x Kong The New Empire
Godzilla x Kong The New Empire

Možda su nam dosadili superheroji, ali blockbusteri nisu

U posljednje vrijeme u medijskom se prostoru aktualiziralo pitanje o tome jesu li nam dosadili filmovi o superherojima. Ono se nametnulo nakon niza filmskih naslova koji su doživjeli flop na kino blagajnama. Primjetno je kako postoji određen zamor kod gledatelja. S jedne strane, sa svakim novim filmom publika ima sve veća očekivanja. Ako na godinu izbacujete nekoliko novih naslova teško je vjerovati da ćete u svakom moći ponuditi nešto novo.

S druge strane, slični naslovi više nisu rezervirani samo za velika platna, već se redovito kreiraju i prikazuju na vodećim streaming platformama. U tome zasigurno prednjači Disney, koji i dalje nudi sadržaj zasnovan na velikom broju novih likova u spinoffovima, nastavcima i TV serijama. Za povremene gledatelje i obožavatelje ovakvih naslova mnoštvo je tu sadržaja koji treba pratiti. Možda i previše!

Ipak, želja za dobrim blockbusterom nije iščezla, što pokazuje i primjer filma Godzilla x Kong: The New Empire. Odlazak u kino oduvijek je iskustveni doživljaj, a upravo na taj segment igra ovaj naslov. Nema tu mudrovanja oko same radnje, sve vam je jasno iz naslova. Pritom zasigurno očekujete i sjajne vizualna rješenja, a za ista nećete biti zakinuti. Radnju na stranu, ponekad samo želimo uživati u svim čarima i dostignućima filmske industrije.

Godzilla x Kong The New Empire

Uspješno ponovljen recept

No, ono što je u ovom naslovu uspješno izvedeno jest da su njegovi kreatori potpuno svjesni njegovih mana. I nastojali su ih minimalizirati. Sjajna je odluka ponavljanje glumačke ekipe iz prvog djela. Premda je ona lišena poznatih imena – uspješno funkcionira. Na kraju dana, Godzilla i Kong su stvarne zvijezde.

Tipizacija ostalih likova je karakteristična za ovakve naslove – neočekivani prorok, teoretičar zavjera, osebujni znanstvenik samo su neki od njih. Ako tome dodate poneki duhoviti dijalog i sjajan odabir glazbene podloge imate recept za solidno žanrovsko ostvarenje.

A ako ste se nakon gledanja istog nabrijali na slična ostvarenja, radovat će vas informacija kako u domaća kina uskoro stiže i novi nastavak iz serijala Planet majmuna, koji nosi naziv Kingdom of the Planet of the Apes. Pogledati ga možete od 9 . svibnja.

Foto: PR, IMDb

Učitati još
Zatvori